Kiitos vuosi 2016 – Olit enemmän kuin olisin koskaan osannut toivoa.

Vuosi 2016. En tiedä kuinka kiteyttäisin kaikki sen sisällä pitämät asiat ja tapahtumat, tunteet joita se minussa herätti, ihmiset joihin sain tutustua, kasvot jotka tavata…. Vuosi 2016 oli ehkä tähän asti eletyn elämäni tapahtumarikkain vuosi, jonka aikana opin enemmän itsestäni, omista tavoitteistani ja -kyvyistäni, kuin olisin koskaan osannut toivoa. Kiitos vuosi 2016 – olit mahtava!

Ajattelin koota tähän postaukseen vuoden 2016 kohokohdat top 3. Kohokohtia olisi kertoa varmasti kymmenittäin, mutta yritän karsia tähän ne, jotka koskettivat minua ja elämääni kaikista eniten.

Kotoutuminen Helsinkiin

Outoa, että sanon tämän, mutta Helsingistä on tullut minulle koti. Muistan, kuinka alussa muuttaessani tänne koin olevani tosi yksinäinen. Ikävää myöntää, mutta näin se oli. Pienessä Joensuussa olin tottunut siihen, että voin muutamassa minuutissa kävellä ystäväni luokse kahville tai sopia seuraavalle viikolle eteenpäin aamulenkit tai salitreffit. Täällä minä en tuntenut juuri ketään. Täällä minulla ei ollut kenen luokse kävellä tai kenelle soittaa. Tai olihan minulla täällä parikin ystävää, jotka olivat muuttaneet myös Itä-Suomesta tänne, mutta en osannut edes kävellä heidän luokseen! Kadut olivat vieraita, kauppakeskukset liian suuria, ihmiset liian kiireisiä ja ratikatkin kulkivat aina väärään suuntaan. Muistan kiukutelleeni mielessäni helsinkiläisten ärsyttävää murretta ja huonoa asiakaspalvelua ja kaivanneeni kotiin. “Vihaan tätä kaupunkia!” muistan ajatelleeni monet kerrat, kun taas kävelin väärään suuntaan yrittäessäni suunnistaa keskustasta kotiin. Jännitin uutta työpaikkaa ja kävin monta kertaa pyöräilemässä uuden työmatkani etukäteen ennen ensimmäistä työpäivää.

 

 

Kuitenkin töiden alettua ja päivien, viikkojen ja  kuukausien kuluttua, opin pitämään kaupungista. Nautin aamulenkeistä Kaivopuistossa, pyöräilystä Töölön rannassa ja kahvihetkistä Regattassa. Kuuntelin innokkaana bussissa suomenruotsalaisten puhetta ja yritin saada siitä selvää. Itä-Suomessa puhutaan vain suomea ja no, venäjää. Opin käyttämään julkista liikennettä ja työnteko uudessa työpaikassa alkoi tuntua mielekkäältä uusien mukavien työkavereideni ansiosta. Muistan, kuinka minut ensimmäisen kerran kutsuttiin yhteisiin illanistujaisiin. Tunsin kuuluvani porukkaan.  Onnekseni eräs ystäväni sattui olemaan myös lomalla kanssani samaan aikaan ja hän opetti minulle tärkeimmät paikat Helsingissä. Opin missä on Hietaniemen ranta, missä Linnanmäki ja mikä ero on Kalliolla ja Ullanlinnalla 😀 Opin että Kamppikeskus on lasipalatsin takana ja rautatieasema Sokoksen vieressä. Nyt vuoden Helsingissä asuttuani rakastan tulla reissusta kotiin. Ja nimenomaan koen tulevani kotiin. Viimeistään, kun Kauppatorin mukulakivikadut alkavat kolista renkaitten alla, tiedän, ettei ole enää pitkä matka. <3

 

2. Ihmiset

Olen tavannut ja tutustunut tämän vuoden aikana varmaan enemmän ihmisiä, kuin viimeisen viiden vuoden aikana yhteensä. Tähän toki ovat myötävaikuttaneet muutto ja blogini kirjoittaminen, sekä fitnessmalli-kisaan osallistuminen. Olen tavannut mielettömiä uusia persoonia, inspiroivia ihmisiä ja ihmisiä joilta olen myös oppinut, millainen en halua olla tai millaiseksi en halua koskaan tulla. Kaikilla on paikkansa tässä ohi viilettävässä elämässä. Myös niillä ihmisillä, kehen et aio jatkossa pitää yhteyttä. Uusissa tuttavuuksissa on ollut niin treenikavereita, työkavereita, blogaajia, kuvaajia, muuten vain -tuttavia ja muutama täydellinen yksilö, joista olen saanut kaikkein tärkeimmän – ystävän. <3 Kiitos jokaiselle, joka on ollut mukanani viettämässä vuotta 2016.

 

Fitnessmallikisan voitto

Kisa on tuonut minulle niin paljon uutta ja antanut elämääni niin paljon sisältöä, että se on pitänyt minut todella kiireisenä. Olen kiitollinen, että voitto tapahtui juuri muutettuani Helsinkiin. Näin elämä täällä alkoi todella vilkkaasti ja pääsin heti kiinnostaviin asioihin kiinni. Kisa itsessään on antanut minulle enemmän kuin olisin koskaan osannut toivoa.

 

 

 

 

Viimeisenä haluan vielä kiittää kaikkia teitä lukijoitani tästä mahtavasta yhteisestä vuodesta. Kiitos, että jaksatte käydä lukemassa tekstejäni ja jaksoitte lukea tämänkin raapustuksen. Ilman teitä ei olisi blogianikaan. Mahtavaa ja rakkauden täyteistä Uutta Vuotta teille kaikille <3 Tehdään tulevasta vuodesta edes puoliksi yhtä hyvä kuin edeltävänsä <3

-ANNAKOO

Voit myös pitää tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *