Arvostelussa Suunto Spartan Wrist HR -sykemittari ja ALENNUSKOODI!

Mahtavaa viikon alkua jokaiselle!

Minua snapchatissa seuranneet ovatkin jo kuulleet, että sain Keskisen Kellolta testaukseen Suunnon uuden Spartan Sport Wrist HR -sykemittarin! Siis ihan MIELETÖNTÄ!

Spartan Sport Wrist HR on viime viikolla markkinoille ilmestynyt Suunnon ensimmäinen ranteesta sykkeen mittaava sykemittari. Se sisältää kaikki samat ominaisuudet kuin aikaisemman sukupolven Spartan Sport -sykemittarit, mutta lisäksi voit helposti treenata rannemittauksen ansiosta ilman puristavaa sykevyötä! Suunnon Spartan Sport Wrist HR -sykemittari on myös 100% suomalaista käsityötä ja kestävää laatua.

Sykemittarin käyttöönotto:

Yllätyksekseni sykemittarin käyttöönotto oli USKOMATTOMAN helppoa! Olin varautunut siihen, että saan tunti tolkulla viettää aikaa tietokoneella erilaisia asetusohjelmia lataillen, mutta sykemittari olikin yhtä napin painallusta vaille käyttövalmis sen saadessani! Upea värillinen kosketusnäyttö mahdollisti muutamalla pyyhkäisyllä kielen, ajan ja päivän valitsemisen, sekä säätämään oman profiilini. Suomenkielinen ohjeistus sykemittarin näytöllä oli niin selkeä, ettei siitä voinut erehtyä! Spartan Wrist HR:n mukana tuleva pieni ohjevihkonen oli selkeästi kuvitettu ja siinä oli selitetty kellon toiminnot yksinkertaisesti. En olisi koskaan uskonut, että noin “älykkään” ja monipuolisen laitteen käyttöönotto voi olla noin yksinkertaista! Mahtavaa ja tästä ISO PLUSSA SUUNNOLLE!

 

Sykemittarin ulkoiset ominaisuudet:

Kellon ulkonäön ja mahtavien värivaihtoehtojen lisäksi myös kellon ulkoiseen laatuun on selkeästi panostettu. Ulkonäkö on selkeä ja modernin kosketusnäytön sekä kolmen reunassa sijaitsevan painikkeen ansiosta kello on erittäin helppo ja selkeä käyttää. Sykemittarin runko on valmistettu kestävästä, lasikuidulla vahvistetusta polyamidista ja runkoa ympäröivä kehä on täysin ruostumatonta terästä. Kello on suunniteltu kestämään kovempiakin kolhuja vauhdikkaissa treeneissä. Kellon runko on sopivan pieni (50 x 50 x 16,8 mm) ja se painaakin vain 74 grammaa. Pehmeä rannekeosa on käytössä kestävää silikonia, johon värivaihtoehtoina löytyy musta, sininen ja minun lempparini: vaaleanpunainen eli sakura 🙂 Kellon värinäyttöä suojaa hyvin naarmuuntumista kestävä mineraalilasi. Näyttö on sopivan kokoinen ja sen kontrasti takaa loistavan näkyvyyden myös aurinkoisilla lenkkikeleillä. Mieletön ominaisuus kellossa on myös se, että se on TÄYSIN VESITIIVIS ja sen vuoksi sitä voi helposti käyttää myös uidessa. Vesitiiveys on taattu kestämään jopa 100 metrin syvyyteen saakka!

Spartan Wrist HR tekniset ominaisuudet:

Spartan Wrist HR, kuten Suunnon muutkin kellot, sisältää tunnetusti todella paljon erilaisia teknisiä ominaisuuksia ja sovelluksia. Sykemittari tuntuu kuin pieneltä tietokoneelta tai älypuhelimelta, kun katselee päivän aikana muodostunutta diagrammia, jossa eritellään aktiivisuus, syketaso, kulutetut kalorit, askelten määrä ja monia monia muita tietoja päivittäisestä toiminnastasi.

LAJIT:

Sykemittari sisältää lajiasetukset yli 80:lle urheilulajille ja kellosta löytyy ominaisuuksia lajiin kuin lajiin! Se toimii vesitiiviytensä vuoksi uintireissulla ja pystyy helposti mittaamaan niin uintinopeutta, kuin matkaa sekä allas- että avovesiuinnissakin. Kello mittaa jopa untivetojen tahtia, määrää sekä tehokkuutta! Myös sykkeen mittaus ranteesta onnistuu uidessa, mutta mikäli haluat todella tarkat syketiedot, suositellaan käyttämään sykevyötä. Myös juostessa pystyt mittaamaan vauhtia, matkaa sekä aikaa ja kellon GPS-toiminto tallentaa automaattisesti juoksemasi reitit ja analyysin matkasta! Pystyt vertailemaan kierrostesi välisiä eroja sekä seuraamaan kehittymistäsi! Suunnon erilaisilla sovelluksilla pystyt myös tarkkailemaan kanssajuoksijoiden suosimia lenkkimaastoja ja löytämään uusia polkuja juostavaksi! Myös pyöräilijöille löytyy omia kellon kanssa yhteensopivia lisävarusteita, kuten poljinnopeussensoreita sekä tehoantureita. Kellon näyttö on myös mahdollista saada näkyviin puhelimen näytölle, jolloin puhelin korvaa kalliit pyörätietokoneet, joita aktiivipyöräilijät monesti käyttävät. Triathlonisteillekkin kellosta löytyy mieletön ominaisuus, sillä Suunnon Spartan Wrist HR mahdollistaa lajien vaihtamisen harjoituksen aikana, jolloin tallennus tapahtuu kuitenkin samaan harjoitukseen. Muutoinkin luonnossaliikkujille kellosta löytyy digitaalinen kompassi, joka on oiva apu vaikka vaellusretkillä! Eli käytännössä ominaisuuksia löytyy jokaiseen lähtöön!

SYKE:

Suunto Spartan Wrist HR:n mieletön rannemmittausominaisuus takaa tarkan sykemittauksen myös ilman sykevyötä. Pystyt treenin aikana seuraamaan sykettäsi, keskisykettäsi, maksimisykettäsi sekä kaloreiden kulutustasi. Kello piirtää jatkuvasti reaaliaikaista janaa syketasostasi ja saat tallennetun datan avulla tarkat ohjeet tarvittavasta palautumisajasta jopa tuntien tarkkuudella.

GPS + MOVESCOUNT-PALVELU

Suunto Spartan Wrist HR:n akku on valmistettu kestämään täyden tehon GPS-paikannuksella (paikantaa sekunnin välein) jopa 8 tuntia. Virransäästöasetuksella GPS:n paikantaessa sekunnin välein akku kestää jopa 12 -tuntia! En osaa edes kuvitella, kuinka kauan akku pysyy ladattuna, mikäli et tarvitse GPS-paikannusta. Spartan laitteen GPS-paikannuksen avulla pystyt helposti suunnittelemaan juoksureittisi ja näet myös reitin korkeuserot. Pystyt eksyessäsi näkemään tuloreittisi ja kello ohjeistaa sinut takaisin lähtöpisteeseen samaa reittiä! Siis MIELETÖNTÄ! Reittien suunnitteluun on saatavilla myös Suunnon Movescount-palvelu, jossa pystyt lämpökarttojen avulla löytämään suosituimmat reitit jopa viiteentoista eri lajiin! Sovelluksessa pystyt tallentamaan ja jakamaan myös omia reittejäsi kanssaurheilijoille. Movescount mahdollistaa syvälliset analyysit harjoitushistoriastasi, kehittymisestäsi sekä palautumisesta ja levosta. Pystyt suunnittelemaan siellä myös harjoitusohjelmasi sekä harrastamaan vertaisvalmennusta. Movescount-sovellus on helposti käytettävissäsi iOS- tai Android-puhelimellasi tai USB-kaapelin avulla tietokoneellasi. Yhdistettyäsi Spartan laitteen älypuhelimeen, voit saada myös puhelimen ilmoitukset, kuten ilmoitukset viesteistä tai puheluista, suoraan sykemittarisi näytölle!

PÄVITTÄINEN AKTIIVISUUS:

Suunnon Spartan Wrist HR -sykemittari ei ole vain aktiivi- tai huippu-urheilijoille suunnattu kello, vaan se soveltuu päivittäisen aktiivisuuden seurantaan ihan tavallisille kuntoilijoille, jotka kaipaavat päivittäistä tsempparia liikkumiseen ja liikkeelle lähtemiseen. Kellon 24/7 aktiivisuusmittaus kannustaa pysymään liikkeellä ja mahdollistaa seuraamaan levon ja harjoittelun riittävää määrää päivittäisen tasapainon saavuttamiseksi. Pystyt seuraamaan päivittäisten askelten määrää ja kalorien polttoa ihan vaikka lumitöitä tehdessäsi! Saat asennettua sykemittariisi herätyskellon tai pysyt käyttämään sitä vaikka kalenterinasi! Kellosta löytyy myös sekuntimittari, jolla pystyy helposti mittaamaan aikaa vaikka mäkivedoissa, porrasjuoksussa tai vaikka ruoan laitossa! 😀

 

Rannemittauksen luotettavuus:

Suunto Spartan Wrist HR:n rannemittausominaisuus on suunniteltu yhdessä Valencellin, maailman johtavan biometristen sensoreiden valmistajan kanssa. Sykemittarissa käytetään Valencellin optista PerformTek-mittausteknologiaa, joka sisältää kaksi vihreää ja yhden keltaisen ledin parhaan mittaustuloksen saavuttamiseksi. Valencellin omien tutkimusten ja testausten teknologian tarkkuus on markkinoiden paras, sillä sen tiedot vastaavat 5 prosentin marginaalilla sykevyötä 89% prosentissa mittaustuloksista. Eli tutkimusten mukaan rannemittauskin on todella tarkka. Toki kelloa täytyy pitää ranteessa ohjeiden mukaisesti, eli tarpeeksi tiukalla ja niin, ettei ihon ja kellon väliin jää vaatekappaletta.

 

Kokemuksia Spartan Wrist HR -sykemittarista:

Saadessani kellon olin heti ensikättelyssä TODELLA innoissani jo kellon pelkästä ulkoisesta olemuksesta! Tyylikäs, iso värinäyttö kosketus-ominaisuuksineen antoi kellosta tietokonemaisen vaikutelman, mutta kello oli todella yksinkertainen ja helppo ottaa käyttöön. Erityisesti tuo kosketusnäyttö maksimoi kellon käyttömukavuuden ja helppouden. Kello istui nätisti myös erittäin kaposeen ranteeseeni, eikä se painanut ikävästi edes käsilläseisonnassa tai pystypunnerrusten aikana 🙂

Värivaihtoehtoja Suunnolla on rajoitetusti, mutta Sakura-väri miellytti välittömästi silmääni. Se sointuu loistavasti tämän kevään urheiluvaatemuodin kanssa, jossa vaaleanpunainen ja korallin eri sävyt ovat selkeästi hallitsevina väreinä! Mahtavaa! Kerrankin ajateltu naisia sporttikellojen maskuliinisessa maailmassa! 😀

Kellon vaivattoman käyttöönoton lisäksi olin SUPER tyytyväinen siihen, kuinka VALTAVA määrä erilaisia toimintoja kellosta löytyy! Erityisesti itseäni kiinnostaa sykealueiden reaaliaikanen tarkkailu lenkillä, sillä usein tuppaan itse juoksemaan ‘rasvanpolttolenkillä’ liian kovaa, jolloin sykkeeni nousevat liian korkealle. Nyt pystyn Spartan -laitteen ansiosta säätämään omat sykealueeni ja juostessani liian kovaa, värisee kello kädessäni muistuttaen liikkumaan hitaammin 😀 Toinen iso plussa tulee sekuntikellosta, jonka avulla pystyy helposti kellottamaan aamun HIIT-treenin tai ottamaan aikaa mäkijuoksuissa tai rappustreenissä! Sekuntikelloa tarvitsee muutenkin tosi usein, joten tämä on ehdottomasti yksi monista hyvistä toiminnoista! 😀 Lenkillä tarpeelliseksi osoittautui myös GPS-toiminto, jonka ansiosta voin seurata reaaliaikaista nopeuttani, vauhtiani sekä matkaani. Myös reitti tallentuu suoraan lokihistoriaan ja voin halutessani selailla juostuja lenkkejä jälkikäteen kotona! Mainiota! Nopeuden seuranta on mielestäni super hyvä toiminto seuraamaan omaa kehittymistä aerobisen kunnon kohottamisessa! Suosittelen KAIKILLE lenkkeilystä innostuneille!

Päivittäisessä käytössä kello on ehdottomasti muistuttamassa liikkeelle lähdöstä. Askelten ja kaloreiden seuraaminen on hyvä muistutus itselle siitä, kuinka tulisi liikkua enemmän. Hyvä herätys on myös selailla omaa aktiivisuuskäyrää ja sen kehittymistä. Ja onhan se nyt naisena kiva nähdä, kuinka paljon spinning-tunti kulutti kaloreita! 😀

Ainoa asia, mitä kellossa olisin muuttanut, oli rannekkeen pituus. Toki asiaan saattoi vaikuttaa myös oman ranteeni kapeus, mutta kellon ranneke tuntuu melko pitkältä näin siron naisen ranteeseen. Se ei periaatteessa haittaa käytössä mitään, mutta jatkossa toivoisin Suunnolta myös XS-mitoituksen rannekkeita 😀

Ja sitten postauksen parhaimpaan osioon! Eli nyt kaikilla lukijoillani on mahdollisuus saada TÄMÄ SYKEMITTARI -10% ALENNUKSELLA TÄÄLTÄ ( klik) KÄYTTÄMÄLLÄ ALENNUSKOODIA: ANNAKOO

Toimithan NOPEASTI, sillä alennus on voimassa ainoastaan 17.4.17 saakka!

-ANNAKOO

 

 

 

 

 

 

Voit myös pitää tästä

8 comments

 1. Aivan mahtava postaus tätä olenkin odottanut! Saako tässä kellossa tuon ihan normi kellon säädettyä digi-muotoon eikä vaan tohon perinteiseen kelloon? Ja toi pinkki on niin hemaseva värinä. Täällä kovasti mietin pitäisikö päivittää entinen suunto uuteen….

  1. Moikka Maria! Kiva, että postauksesta oli hyötyä! Kello on ainakin ihan superi! Minä en tiedä saako näytölle pelkästään dikitaalista näyttöä, mutta tuo dikitaalinen aika näkyy siis pienellä tuossa kello-näytön reunassa kun näppäinlukko ei ole päällä. Mutta luulisi, että senkin pystyy asennuksista muuttamaan. En ole ennättänyt vielä ihan kaikkiin teknisiin ominaisuuksiin perehtyä, niitä on NIIN valtavasti! Mikäli uutta Suuntoa harkitset, tähän ehdoton suositus! Super helppo napata käteen vaikka sykevyö ei sattuisi olemaan mukana 🙂

 2. Kyllä rupesi todella houkuttamaan! Ulkonäkökin on vielä todella kiva, verrattuna myös entiseen Suuntooni, mikä on nätti sekin
  Mutta nätti on hupparisikin, mistähän tuollaisen mahtaisi löytää, jos samanlaisen haluaisi..?

  1. Joo, tuo on kyllä super hyvännäköinen ja kivasti istuu myös naisen ranteeseen! Ja väri on myös ihana! Kannattaa ehdottomasti hyödyntää tuo alekoodi, hintahan tuossa muutoin on aika kova. Huppari on Adidaksen, Stocmannilta ostettu 🙂

 3. Hei,
  Kuinka kellossa onnistuu lajin vaihto toiseen treenin aikana niin että tallennus tulee yhdeksi treeniksi? Ohjeista en löydä

  1. Moikka Janika. Mä en itseasiassa ole niin syvälle tuon kellon saloihin perehtynyt, että miten se onnistuu, sillä en ole vaihtanut lajia kesken treenin. Mutta laita vaikka Suunnolle viestiä jos on hankaluuksia löytää ohjetta, he varmasti auttavat! Ja sellainen toiminto kellossa kyllä on, sen tiedän 🙂 Ihanaa syksyä sinulle ja mukavia treenejä!

 4. Heippa. Olen nyt kuukauden pyöritellyt ajatusta että ostan tämän kyseisen kellon jos siin on malli (suunto spartan sport wrist hr).
  Lähinnä mietityttää enään koko? Näyttää joissain kuvissa niin mielettömän isolta että sopiiko naisen ranteeseen, vielä kun itselläni on erittäin onnettomat ranteet??
  Onko kuviesi kello kokoa 50x50mm ??
  Olisin onnellinen jos saisin vastauksen niin saisin löytyä joululahjat vihdoin lukkoon 🙂

  1. Moikka Erika. En ole nyt kotona niin en pääse vahvistamaan kokoa, mutta vaikka alkuun tuntuu tai näyttää melko isolta; olen käytössä kuitenkin ollut erittäin tyytyväinen kelloon. Ei tunnu liian raskaalta, vaikka itsellänikin kovin sirot ranteet. Toki, jos on tottunut vaikka fitnessmittariin tai aktiivisuus-rannekkeeseen, on kello niihin nähden ehkä suuri, mutta myös paljon monipuolisempi ☺️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *