single-image

Luonnonlapsi.

Olen tunnetusti jonkinmoinen luonnonlapsi ja itseasiassa kovin tyytyväinen siihen. Rakastan luonnossa liikkumista ja metsän hajua.

Kun kuuntelet, ajattelet ettei kuulu mitään. Kun kuuntelet tarkemmin, kuulet lehtien havinan, puron solinan ja lintujen laulun. Ympärillä on kaunista ja seesteistä. Ehkä taianomaista olisi hyvä sana. Ei tarvitse puhua kenellekään eikä miettiä mitään. Voi vaan ihmetellä ympärillä olevia asioita. Ja vaikka juosta jos huvittaa. Joka paikassa tuoksuu metsä. Se on tuoksu, jonka tunnistaa.

Vaikka rakastan kaupungin vilskettä, viihdyn ihmisten ympäröimänä, tykkään pienestä härdellistä ja aktiivisuudesta, olen luonteeltani kuitenkin rauhallinen. Minulle on TODELLA tärkeää päästä aika ajoin rauhoittumaan jonnekin, missä ei ole ketään muuta, ei liikenteen melua eikä kaupungin hälinää. Mikä olisikaan tuohon parempi paikka kuin metsä.

Kerran pohdin kuinkahan paljon ihmisten mielenterveys, masennus ja stressi vähentyisi Suomessa, jos me kaikki viettäisimme säännöllisesti aikaa ulkoillen ja liikkuen luonnon hiljaisuudessa. Luulen, että ainakin 30% tämänhetkisestä ahdistuksesta häviäisi sillä, kun ihmisillä olisi ravinto, liikunta, uni ja liikkuminen luonnossa tasapainossa. Tämä on vain arvaus, mutta luulen siinä olevan jotakin perää.

Olen itse huomannut selkeitä fyysisiä muutoksia päivinä jolloin olen viettänyt tunnin tai pari ulkoillen. Päähän ei särje, olo on kevyt, mieli on pirteä ja illalla uni tulee varmasti. Asiatkin tuntuvat  olevan järjestyksessä kun niitä on saanut yksin rauhassa miettiä.  Kaikki nämä ovat mielestäni positiivisia vaikutuksia. Vaikka en näekään itseäni telttailemassa viikkokausia erämaassa, koen olevani kuitenkin sisimmissäni oikea luonnonlapsi 🙂

Nyt haastan teidät jokaisen lähtemään metsään! Menkää vaikka lenkille, marjastamaan, sieniä keräämään tai pyöräilemään. Kunhan menette ulos ja hengitätte raikasta ilmaa.

Rauhallista viikonloppua <3

-ANNAKOO

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNA KOO

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may like