Arvostelussa Polar A370 -fitnessmittari. Sisältää alekoodin.

Mahtavaa joulukuun ensimmäistä viikkoa kaikille!

Minulla joulukuu alkoi jo ensimmäisellä joululahjalla, kiitos Keskisen Kello. Sain testiin uuden Polar A370 -fitnessmittarin, joka on päivittäisen aktiivisuuden ja levon seuraaja ja liikkumisen motivaattori. Mitäpä muuta olisin voinut toivoa kuukausi ennen joulupöydän antimia 😀 Mahtavaa! Siispä tässä postauksessa kerron kokemuksistani Polar A370 -sykemittarin parissa ja postauksen lopusta saat napattua 10% alekoodin Polar -ostoksia varten.

Polar A370 -fitnessmittari on vedenpitävä jokapäivän sykemittari, joka mittaa sykettä ympäri vuorokauden. Se seuraa syketasoja, aktiivisuutta, kulutettuja kaloreita sekä unen laatua. Tämä sykemittari ei ole tehty vain urheilun aikana käytettäväksi, vaan pikemminkin aktiiviseen elämäntyyliin seuraamaan jokapäiväistä aktiivisuutta ja kulutusta. Sykemittari varmistaa, että liikkuu tarpeeksi ja lepää tarpeeksi. Se muistuttelee liikkeelle päiväsaikaan ja analysoi unta ja unen laatua sekä määrää yöaikaan. Sykemittari antaa tarkan analyysin päivittäisestä aktiivisuudesta. Treenin aikana se antaa rakentavaa palautetta ja ohjaa pääsemään tavoitteisiin. Se auttaa löytämään tasapainon levon ja liikunnan välillä. Polar A370 mittaa sykkeen suoraan ranteesta ilman erillisiä lisäosia ja siinä voi käyttää puhelimen GPS:ää, jonka avulla pystyy näkemään kuljetun matkan, vauhdin ja reitin. Fitnessmittari myös keskustelee puhelimen kanssa, sillä siihen saa tiedot saapuvista viesteistä, puheluista ja sosiaalisen median tapahtumista.

 

 

KÄYTTÖÖNOTTO:

 

Kuten aikaisemmatkin Polarin tuotteeni, Polar A370 -fitnessmittari oli super nopea ja helppo käyttöönottaa. Koneeltani löytyi valmiiksi asennettuna Polar Flow -sovellus, joka toimii samalla tavalla kaikissa Polarin laitteissani. Liitin fitnessmittarin koneeseeni USB -kaapelin avulla ja kirjauduin sisään automaattisesti aukeavaan Polar Flow -sovellukseen. Toisin kuin muut Polarin tuotteet, Polar A370 lataus onnistui ilman, että kello-osaa irroittaa rannekkeesta. Kellon takaseinässä on pieni luukku, joka aukesi kevyesti painamalla ja siihen sai liitettyä USB -johdon toisen pään. Polar Flowssa olin valmiiksi määrittänyt omat tietoni, treenimääräni, painoni ja aktiivisuustasoni, eikä minun tarvinnut kuin painaa ‘tallenna’ -nappia ja laite synkronoi itsensä automaattisesti. Mikäli Polar Flow -ohjelmaa ei vielä koneella ole, on se super helppo asentaa ja se antaa jatkuvasti suomenkielisiä ohjeita, kuinka saat valittua ja muutettua laji- ja aktiivisuusmäärityksiä. Aina laitteen synkronoinnin yhteydessä Polar Flow tarjoaa sinulle automaattisesti päivityksiä, mikäli ohjelmaan on sellaisia tullut. Voit siis samalla muutaman minuutin kestävällä latauksella päivittää sykemittarisi ohjelmistot uusimpiin versioihin. Helppoa kuin mikä. Sykemittari oli tämän viisi minuuttia kestävän laitevalmistelun jälkeen käyttövalmis.

Polar A370 -fitnessmittari on todella kevyt ja huomaamaton sekä tyylikäs sykemittari. Olin yllättynyt, kuinka kevyeltä ja huomaamattomalta mittari tuntui kädessä, sillä aikasemmat sykemittarini ovat olleet paljon suurempia. Tämä on mielestäni erityisen hyvä ominaisuus, sillä aikaisemmin olen joutunut riisumaan sykemittarin esimerkiksi jooga -tunnille, koska se on tuntunut liian raskaalta tai suurelta. Polar A370 on niin huomaamaton, että se soveltuu nimenomaan vaikka koko ajan käytettäväksi. Ainut miinus laitteessa ovat sen rannekkeen lenksut, jotka tuntuivat aluksi pyöreiden reunojensa vuoksi hankalalta käyttää ja tuntui, ettei ranneke asetu noihin kiinnikkeisiin helposti. Tähänkin toisaalta tottui muutaman käyttökerran jälkeen.

Lenkillä ollessani ja pyöräillessäni itselläni on ollut tapana käyttää sykevyötä lisäosana, sillä rannemittaus ei aina onnistu mikäli ranteen asento on huono tai iho on hikinen. Näin kävi tämänkin mittarin kohdalla ja siksipä olikin erittäin hyvä juttu, että sykemittariin oli helppo liittää sykevyö lisäosaksi. Tähän tietenkin kävi minulla jo ennestään kotoa löytyvä Polarin sykevyö 🙂 Rannemittaus on kuitenkin hyvä ominaisuus nimenomaan päivittäisessä käytössä, johon laite onkin pääosin tarkoitettu ja tämä mittari asettuu ranteeseen paljon paremmin kuin suurikokoiset kilpailijansa.

 

 

 

POLAR A370 TEKNISET OMINAISUUDET:

 

Fitnessmittari on todella selkeä ja helppokäyttöinen. Mittarin näyttö on laitteen kokoon nähden suuri ja selkeä ja värikosketusnäyttö toimii ongelmitta myös hieman kosteissakin olosuhteissa ulkona. Kosketusnäytön avulla voi helposti säätää asetuksia, aktivoida lajin itselle asettamista lajivaihtoehdoista, seurata sykettä tai katsoa yhteenvetoa päivän aktiivisuudesta. Mittariin voi halutessaan hankkia muunneltavia erivärisiä rannekkeita, joten tämä fitnessmittari sopii tyyliin kuin tyyliin. Sen sisäiset värinähälytykset myös herättävät sinut päivällä liikkeelle, mikäli satut jumahtamaan sohvan pohjalle liian pitkäksi aikaa! 😀

24/7 RANNESYKEMITTAUS: Polar A370 mittaa sykettäsi läpi vuorokauden noin viiden minuutin välein. Sen 3D kiihtyvyysanturi tunnistaa, kun käyttäjä on kovemmassa liikkeessä ja mittaa silloin sykettäkin tiheämmin. Fitnessmittari tunnistaa myös leposi ja unesi sekä tallentaa leposykkeesi. Näin voit seuraavana päivänä nähdä tarkan analyysin edellisen vuorokauden syke- ja aktiivisuustasoista sekä kulutetuista kaloreista.

POLAR SLEEP PLUS UNIANALYYSI: Sleep plus -sovellus on seurantajärjestelmä, jonka avulla voi seurata unta, unen laatua, sekä unen kestoa tai sen katkonaisuutta. Sleep plussaan voi määrittää tavoiteuniajan ja se kertoo, oletko saavuttanut sen määrällisesti ja laadullisesti asteikolla 1-5. Ohjelma myös antaa palautetta ja kehitysehdotuksia pidemmän ajanjakson uni -analyyseistä. Sleep plussaan voi itse pisteyttää unen laadun heti herättyään ja katsoa, analysoiko laite sen samalla tavoin. Mielestäni tämä on ihan hauska ominaisuus ja Sleep plussan avulla on helppo arvioida esimerkiksi unen vaikutusta palautumiseen. Tätä ei kuitenkaan kannata käyttää, mikäli unen laadusta tulee stressin aihe 😀

KUNTOTESTI ( VAATII SYKEVYÖN) : Polar A370 avulla voi testata oman kuntotasonsa kätevästi Polarin sykesensorin avulla muutamassa minuutissa. Kuntotesti antaa hyvän palautteen lähtötasosta ja näin ollen pystyy helpommin asettamaan itselleen tavoitteet joita kohti sykemittari ohjeistaa. Kätevää. Ja toisaalta, kuntotestejä on hyvä tehdä silloin tällöin siksi, että pystyy realisoimaan oman kuntotasonsa ja sen kehityskohteet.

TRAINING BENEFIT: Fitnessmittari seuraa aktiivisuutta ja lepoa ja antaa jatkuvasti ohjeita, kuinka päästä kohti tavoitteita. Se antaa palautteen jokaisesta harjoituksesta ja kertoo, miten keho hyötyy erilaisista harjoitteista. Tämä ominaisuus kannustaa liikkumaan monipuolisesti ja tekemään harjoitukset täysillä tehoilla!

RUNNING PROGRAM: Oletko osallistumassa juoksutapahtumaan tai haluatko kohottaa kuntoasi tavoitteellisesti? Polar Flow -sovelluksessa pystyt asettamaan itsellesi juoksutavoitteen ja ohjelma antaa henkilökohtaisen juoksu- ja harjoitussuunnitelman tavoitteidesi saavuttamiseksi. Tämä on hauska ohjelma kokeiltavaksi vapaa-ajalla, vaikka juoksutapahtumaa ei olisikaan suunnitteilla. Katso kuinka kuntosi kohoaa ja lenkkien pituudet kasvaa 🙂

 

 

 

KOKEMUKSIA A370 -FITNESSMITTARISTA:

Kaiken kaikkiaan PolarA370 -fitnessmittari on mielestäni oiva treenikaveri aktiiviseen elämäntyyliin. Mittari antaa käyttäjälleen monipuolisesti realistista tietoa omasta aktiivisuudesta, levosta ja niiden tasapainosta. Tasapaino elämässä ylipäätään on päämäärä, jota useimmat tavoittelevat ja tämä sykemittari kannustaa omalta osaltaan ihmisiä kohti tasapainoista elämää.

Kannustaisin kuitenkin omien käyttökokemusten perusteella aktiiviurheilijoita hankkimaan lisäosana myös sykeanturin, jonka avulla voi saada vielä tarkempaa tietoa sykkeestä myös rankan harjoittelun aikana. Sykemittarin ranteesta mittaus -ominaisuus on ollut kaikissa kokeilemissani sykemittareissa ajoittain epäluotettava etenkin kovassa, nopeatempoisessa treenissä tai kosteissa olosuhteissa, joten sykevyö pelastaa näissä tapauksissa 🙂 Normaalissa päivittäisessä vauhdissa rannemittauskin pysyy kuitenkin hyvin mukana.

Polar A370 on sykemittari, jota suosittelisin ehdottomasti aktiivi- ja kuntoliikkujalle, jonka tavoitteena on oman aktiivisuuden, kulutuksen ja levon seuranta. Fitnessmittari on myös niin siro, että se sopii tyyliin kuin tyyliin. Mittari sopii myös oivasti painonpudottajille, sillä se antaa välittömästi motivoivaa palautetta jokaisen treenin jälkeen.

Fitnessmittari pitää sisällään kaikki tekniset ominaisuudet, mitä päivittäiseltä seurannalta vaaditaan, mutta sisäistä GPS:ää mittarissa ei ole. Mittariin pystyy kuitenkin helposti liittämään puhelimen GPS:n jonka avulla matkat ja reitit pystyy tarkistamaan kätevästi. Akun kesto mittarissa on myös hyvä. 24/7 mittauksella akku kestää jopa kolme vuorokautta.

Omasta mielestäni mielenkiintoisin ominaisuus sykkeen mittaamisen lisäksi oli unen laadun analysointi ja nukahtamis- ja heräytymisajat pitivät yllätyksekseni lähes minuutilleen paikkaansa! Oli oikeasti mielenkiintoista nähdä, kuinka tasaista uni oli ollut minäkin yönä ja verrata sitä omaan kokemukseen unen laadusta. Mittari myös kannustaa tavoiteuniajan asettamisen vuoksi nukkumaan tarpeeksi, mikä on itselleni ainakin oiva ominaisuus arkeen!

Kokonaisuudessaan oiva lahja pukinkonttiin!

 

 

 

PS. Painonpudottajille vinkiksi: Polarilta on saatavilla myös PolarA370 -fitnessmittariin yhdistettävä Polar Balance -älyvaaka!

 

POLAR BALANCE -ÄLYVAAKA:

Polar Balance -älyvaaka on uuden teknologian vaaka, jonka avulla pystyt seuraamaan omaa harjoitteluasi ja painosi reagointia erilaisiin treeneihin ja treeniohjelmiin! Vaa’an avulla punnitset itsesi, asetat tavoitteen ja Polar Flow -ohjelma antaa sinulle ohjeita painon pudottamiseen ja tavoitteittesi saavuttamiseen. Palvelu seuraa painoasi älyvaa’an avulla ja raportoi sinulle painossasi tapahtuvia muutoksia. Voit seurata painosi ja painoindeksisi kehittymistä erilaisten kaavioiden avulla 🙂 Näet, miten jokapäiväiset pienet muutokset ja aktiivisuuden lisääminen vähentää liikakiloja. Saat vaa’an avulla yksilöllisen päivittäisen tavoitteen ja sykemittarisi ilmoittaa, milloin tämä tavoite on saavutettu. Hauskaa ja kätevää!

 

 

Ja mikä parasta! Nyt teillä lukijoillani on mahdollisuus hankkia nämä upeudet tai itseasiassa mikä tahansa Polar -tuote pukinkonttiin alennetulla hinnalla!
Hankkiessasi esimerkiksi Polar A370 -fitnessmittarin, saat 10 % lisäalennusta Keskisen Kellon jo valmiiksi alennetuista hinnoista. Käytät vain koodia: ANNAKOO täällä!
 
Keskisen Kellon valikoimista löytyy kaikki Polarin tuotteet ja koko valikoimaa pääset selaamaan täältä.
Olethan nopea, sillä tarjous voimassa ainoastaan 31.12.17 saakka!

 

 

 

Aktiivista ja energistä Joulunodotusta kaikille! <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös: 

ig: anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voit myös pitää tästä

6 comments

 1. Moikka!
  Tämän kellon mukana ei ilmeisesti tule sykevyötä. Pystyykö kellon kanssa käyttämään pari vuotta vanhaa sykevyötä, en muista minkä mallin kelloon se on kuulunut mutta pari vuotta vanha polarin vyö.

  1. Joo, sykevyö pitää ostaa lisäosana. En ole ihan varma, sopiiko kaikki polarin vanhatkin sykevyöt, mutta uskoisin näin. Yleensä aina saman valmistajan laiteparit sopii yhteen ja itsellänikin 1,5v vanha vyö sopii hyvin tuon kellon kanssa 🙂 Varmaankin polarilta löytyy tähän varma vastaus, tai heidän verkkosivuilta. Uskoisin kuitenkin että vyösi sopii! 🙂

  1. Moikka Riikka. Kiitos <3 En muista mallia, mutta Luhdan takki, ostettu viimevuonna Leviltä, eli varmaan viime vuoden mallistosta 🙂

 2. Moikka! Itse olen miettinyt fitnessmittarin hommaammista, mutta olen hoitoalalla töissä, joten en voi käyttää mittaria ranteessa työpäivän aikana hygienia syistä. Olen miettinyt onko mahdollista pitää kelloa nilkassa työpäivien ajan, sillä olisi kiva seurata myös työpäivän aikana kertyneitä askelita ynnä muita. Onko sinulla kokemuksia asiasta kun olet itsekin hoitoalalla? 🙂

  Ps. Kiitos ihanasta ja insiporivasta blogista! Vaikutat lämpimältä ja positiiviselta nuorelta naiselta:)

  1. Moikka Anna. Mulla on sama ongelma ollut töissä, kun mittaria ei ole pystynyt ranteessa pitämään. En ole testannut nilkassa: tuntuisi hassulta pitää sitä sielä, mutta joskus olen pitänyt mittaria taskussa, josta se on pystynyt lukemaan ainakin kuljettua matkaa, eli varmaankin askeleita. Toki sykettä taskun kautta ei saa mitattua 😀 Tuo on vähän noita hoito-alan ongelmapuolia tämän mittarin kanssa, mutta onneksi sitä voi käyttää sitäkin enemmän vapaa-ajalla 😀

   Kiitos palautteesta <3 Ihanaa kuulla, että blogista on sinulle iloa 🙂 Ja ihanaa joulunodotusta 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *