Aamun lempeä venyttelytuokio.

Ihanaa alkavaa viikkoa. Ajattelin näin alkuviikon kunniaksi jakaa teille lempeän venyttelytuokion ohjeen, jolla saat kehosi avattua ja mielesi virkeäksi. Oikeastaan ohjelmaa voisi kutsua ‘venyttelytuokio’ -sanan sijasta aamun lempeäksi mielen ja kehon kirkastajaksi, sillä itse tykkään venyttelyn ohessa myös koota ajatuksia ja rauhoittaa mieltä kehon lisäksi.

 

Kehonhuolto ja venyttely ovat asioita jotka ovat itselläni kaikista pienemmässä roolissa mitä tulee treeniohjelmaani. Vaikka todellakin tiedän niiden tärkeyden ja tiedän, kuinka tärkeää riittävien liikeratojen omaaminen on jo ihan oikean tekniikan takaamisen kannalta. Siksipä olenkin päättänyt haastaa itseni venyttelemään JOKA ILTA edes hetken. En tavoittele joka ilta puolta tuntia tai joka ilta edes viittätoista minuuttia, vaan tavoitteeni on venytellä joka ilta hetki. Päivän muista menoista riippuen se voi siis olla kolmesta minuutista kolmeenkymmeneen minuuttiin.

 

Kuka on mukana tässä venyttely-haasteessa?

 

AAMUN LEMPEÄ VENYTTELYTUOKIO:

 

Rauhoita venyttelytuokio itsellesi. Laita puhelin pois, taustalle soimaan rauhallista ja mieleistä musiikkia, avaa verhot ja päästä valo tulvimaan sisään. Pue päällesi mukavat ja joustavat vaatteet ja keskity hengittämään syvään kaikkien venytysten aikana. Keskity siihen, miltä kehossasi tuntuu. Mistä mahdollisesti kiristää ja pyri hengittämään sinne. Anna itsellesi sallitusti aikaa kuunnella ja avata kehoasi.

 

Pysy jokaisessa venytyksessä noin 1-2 minuuttia syventäen venytystä hengityksen mukana. Venytys saa tuntua, muttei sattua. Selän notkistukset tehdään pumpaten. Aikataulusta riippuen, tee koko kierros läpi kolme kertaa ja huomaa ero ensimmäisen ja viimeisen kierroksen välillä. Kehon liikeradat aukeavat huimasti jo muutamassa minuutissa! Mikäli kehosi on aivan kylmä, tee koko kierros läpi lämmittelyksi läpi niin, että olet jokaisessa venytyksessä 10-20 sekuntia ja aloita vasta sitten pitkät venytykset.

 

1.Lonkankoukistajavenytys.

 

 

2.Takareisivenytys.

 

 

 

3.Etureisivenytys.

 

 

4. Pakaravenytys.

 

 

5.Selän notkistus ja pyöristys.

 

 

 

6.Vatsalihasten venytys päinmakuulla.

 

 

7.Pakaran, sisäreisien  ja lonkan avaus.

 

 

 

Mikäli kehonhuoltosi on yhtä retuperällä kuin minunkin, haastan sinua tekemään tämän setin läpi kahdesti viikkoon! Tulet jo kuukaudessa huomaamaan, kuinka liikeratasi kasvavat ja venyttely alkaa tuntua itseasiassa ihan mukavalta. Itse olen saanut luotua siitä tärkeän hetken, jolloin voin ottaa omaa aikaa ja viettää hetken hiljaisuudessa omien ajatusteni kanssa.

 

 

HUOM! Mikäli ihastuit näihin keväisiin treenivaatteisiin: saat koodilla ANNAKOO20 -20% Yvetten kaikista normaalihintaisista tuotteista. Koodin voit käyttää täällä.

 

Ihania treenihetkiä <3

 

-ANNAKOO

 

 

 

Löydät minut myös:

ig:anna.korhonen

snapchat: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

 

*Kyseessä kaupallinen yhteistyö.

 

Voit myös pitää tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *