Kastejuhla ja vauvan nimi.

Tasan viikko sitten oli lapsemme kastejuhla ja vauva sai ihan oikean nimen <3 Nimi oli meille molemmille alusta asti melko selkeä ja tiesimme jo vauvaa odottaessamme että tulisimme tuon nimen hänelle antamaan.

Olin suunnitellut ristiäiset jo ennen vauvan syntymää ja sopinut papin kanssa ristiäispäivän etukäteen. Tämä siksi, että pidimme ristiäiset Itä-Suomessa vauvan isovanhempien luona pääsiäisenä ja tiesin tuon ajankohdan olevan kirkossa kiireinen. Itä-Suomessa juhlat pidettiin käytännön järjestelyjen helpottamiseksi, sillä kaikki isovanhemmat ja kummit asuvat sielä ja näin ollen oli helpompaa että me matkustamme pienen perheeni kanssa sinne, kuin että kaikki juhlavieraat matkustaisi Itä-Suomesta Helsinkiin. Vanhemmillani on myös isompi talo kuin meillä joten siellä juhlat oli helppo järjestää.

Laskettuaika minulla oli maaliskuun puolella ja kuvittelin vauvan olevan kastepäivänä jo kuukauden ikäinen. Raskauden mentyä pari viikkoa yli, kastettiin vauva vasta kahden viikon ikäisenä, mutta se ei haitannut meitä lainkaan. Olin onnekseni toipunut synnytyksestä jo siihen kuntoon, että pystyin matkustamaan autossa tuon viisi-kuusi tuntia joten pääsimme hyvillä mielin ensimmäiselle kotimaan matkallemme, vaikka vauva oli vielä niinkin pieni. Kuitenkin vauvan pienestä iästä johtuen pelkäsin hieman matkan varrella vastaan tulevia pöpöjä ja tästä syystä pidimme Itä-Suomessa vauvan vierailut minimissä. Vauva tapasi reissullamme vain kummit ja isovanhemmat, vaikka vierailupaikkoja siellä päin riittäisi, sillä molempien suku ja paljon ystäviä asuu tuolla meidän kotiseudullamme. Heitä menemme tapaamaan sitten seuraavalla reissulla 🙂 <3

 

 

Vauvan pienestä iästä johtuen ja ihan omia resursseja säästääkseni pidimme ristiäiset hyvin pienimuotoisena. Vieraita kutsuimme vain kummit ja isovanhemmat ja sisaruksemme. Kastetilaisuus itsessään oli hyvin lyhyt, mutta kaunis ja kasteen jälkeen joimme kahvit perheen, kummien ja papin läsnäollessa. Itselleni oli tärkeää, että kastetilaisuus pidettiin kotona (tai siis isovanhempien kotona) sillä se on minusta jotenkin rennomman oloista ja tunnelmallisempaa kuin isossa kirkossa. Näin vauvakin on helppo hoitaa, vaihtaa vaipat ja laittaa tarjottavat esille, kun tilaisuus on kotioloissa. Tunnelma oli myös intiimimpi ja rento.

Kaste alkoi Suojelusenkeli -virrellä ja eteni normaalin kaavansa mukaan. Sylikummia meillä ei erikseen ollut, vaan vauvalle valittiin kaksi kummia; kummitäti ja kummisetä, molempien meidän luottoystävät. Lapsi kastettiin kummitädin sylissä ja ristiäistilaisuus päättyi isäni ja vauvan tädin esittämään kappaleeseen, joka oli Anna Puun Mestaripiirros. Kaunis ja koskettava päätös kauniille tilaisuudelle. Onneksi minulla sattui olemaan vauvan puklurätti kädessä sillä kyyneleet tirahtivat lauluesityksen aikana 😀 Onnea on omistaa musikaalisia ihmisiä perhepiirissä <3

 

 

 

Kastetilaisuuden jälkeen joimme kahvit. Teemaksi kahvipöytään olin valinnut vaaleansinistä ja pääsiäisen kunniaksi koristelin vanhempieni kodin valkoisilla tulppaaneilla. Tarjolla oli toisen mummin leipomaa daimkakkua, kummitädin leipomia brookiiseja ja leipomosta tilattuja voileipäkakkuja, piirakoita, nimikakku, karkkia ja macaronseja. Myös suklaamunia oli tarjolla 😀 Ripustin myös muutaman paperipallokoristeen kattoon roikkumaan ja vaaleansinisen viirin ikkunaan. Aluksi epäilin näiden toimivuutta, mutta ne toivatkin ihan kivasti juhlan tuntua muuten niin simppeliin tilaisuuteen.

 

 

 

Kauniissa kastetilaisuudessa poikamme sai nimekseen Robert. <3

Ihanaa että pojalla on nyt ihan ihka oikea nimi.

Tänään lapsemme nimi ilmoitetaan paraikaa kirkon aamumessussa, mutta sinne emme tänään lyhyiden yöunien takia ennättäneet 😀

 

Rauhallista sunnuntaita <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

Voit myös pitää tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *