Kantoreppu ja kantoliina arjen pelastajina.

*Postaus kaupallisessa yhteistyössä Babyshop.com kanssa.* Jokainen pienen lapsen äiti tunnistaa varmasti sen tunteen, kun kädet on täynnä töitä ja vauva vaatii syliä. Meillä kantoreppu ja kantoliina ovat osoittautuneet pelastavaksi tekijäksi silloin, kun on pakko puuhastella, mutta pieni tarvitsee syliä.

 Vauva-arki on ihanaa ja pienokaista voisi sylitellä vaikka loputtomiin, mutta valitettavasti myös koti on hoidettava ja elämää elettävä niin, ettei kädet aina ole vapaana vauvan kantamiseen. Vauvan kantaminen on myös yllättävän epäergonomista puuhaa ja jo imetyksestä kipeytyneet hartiat on hyvä päästää välillä levolle ja koittaa kantaa vauvaa niin, että asento on äidin vartalolle edullinen. Tähän kantoreppu ja kantoliina ovat pelastavat välineet. Kantorepussa ja -liinassa voit pitää pientäsi lähellä ilman, että hartiat kuormittuu, sillä laadukas ja hyvin istuva kantoreppu tai -liina ei kuormita ainoastaan hartioita, vaan paino jakautuu tasaisesti lantion, selän ja olkapäiden välillä. 

 

 

Otin selvää, mikä merkki on kantorepuissa hyvä ja suosituimmaksi osoittautui Ergobaby. Meillä käytössä on Ergobabyn Omni 360 kantoreppu Cool Air, joka on yksi markkinoiden suosituimmista kantorepuista, enkä yhtään ihmettele miksi. Robert on jo yllättävän painava, mutta kantorepun kanssa kantaminen on puolet kevyempää painon jakautuessa tasaisesti. Uuden Cool Air ominaisuutensa vuoksi kyseinen kantoreppu on myös viileämpi ja paremmin ilmastoitu, joka on ihan super tärkeää kantorepun käyttömukavuuden kannalta varsinkin näin kesäisin niin vauvalle, kuin vanhemmallekkin 🙂 Tässä kantorepussa voit kantaa vauvaa vauvan kasvot sinuunpäin, ulospäin, takana, tai edessä ja jopa sivulla! Mikä vaan toimii teille parhaiten. Kasvot eteenpäin ollessa vauvan tulisi olla noin viiden kuukauden ikäinen ja luulen, että juuri se asento olisi Robertista kaikista mieluisin! Toistaiseksi menemme siis vielä kasvot kantajaan päin.

 

 

 

Ergobabayn Omni 360 kantorepussa vauvan niskan tuki on myös hyvin otettu huomioon ja mikäli vauva nukahtaa reppuun, voit nostaa niskatukea vielä astetta korkeammalle niin, ettei rentona oleva pää pääse notkahtamaan. Repussa on myös + 50 aurinkosuoja, mikä on meillä tosi tärkeää näin kesäisin, sillä minä olen varsinainen auringon kammoksuja nykyään! Tässä kantorepussa parasta on myös se, että se sopii aivan vastasyntyneestä aina 20kg saakka, joten pärjäät vallan hyvin yhdellä repulla koko pikkulapsiajan. Reppu on kätevä niin arjessa, mutta sopii täydellisesti käytettäväksi myös kaupungilla, matkoilla ja erilaisissa tapahtumissa, missä isojen rattaiden tai vaunujen kanssa liikkuminen on haastavaa. Olisipa meillä ollut tämä reppu jo silloin kun suomi voitti MM kultaa ja oltiin torilla ihmispaljoudessa! 😀 Kuinka kätevää on vauvan kanssa liikkuminen kun hän kulkee tuossa mukana 🙂

 

 

Mikäli reppu tuntuu kuitenkin liian fyysiseltä aivan vastasyntyneelle, on hyvä vaihtoehto käyttää myös kantoliinaa. Meillä jako menee oikeastaan niin, että isi käyttää reppua ja äiti tykkää enemmän liinasta. Kantoliina meillä on Ergobabyn Aura Indigo, joka on tosi laadukas ja mukava materiaaliltaan. Liina on hengittävää materiaalia ja ihanan pehmeä, jolloin siihen on mukava kääriä myös pieni vastasyntynyt kenguruhoitoon <3 Ergobabyn Aura kantoliina sopii aina 3,6 kiloisesta 13,6 kiloiselle, eli hieman pienemmälle kuin kantoreppu. Meillä liina tuli valitettavasti hankittua vasta vähän myöhemmin, mutta onneksi Robert alkaa tottua siihen pikkuhiljaa. Olisi ollut ihanaa ( ja arkea helpottavaa ) kantaa pikkuista liinassa jo ihan vastasyntyneenä. Liinassa vauva tuntuu olevan jotenkin tosi äidin iholla, mikä on tietenkin hyväksi niin vauvalle kuin äidillekkin vauvavuodeaikana ja myöhemminkin. Liina on myös yllättävän helppo sitoa, kun sitomisen pari kertaa opettelee tekemään. Robert viihtyy kantoliinassa ihan vaippasiltaan, jos on lämmin päivä ja viileinä päivinä kevyt vaatetus riittää hyvin.

 

 

Vaikka meillä Robben kanssa nämä arkea TOSI PALJON helpottavat hankinnat tuli tehtyä vasta kaksikuisena, alkaa hän pikkuhiljaa oppia näihin. Aluksi reppu tuntui haasteelliselta tuollaiselle vauhtivillelle, mutta luulen senkin helpottuvan, kun pääsemme kääntymään kasvot eteenpäin. Mahdollisen seuraavan lapsen kanssa onkin sitten mahtavaa, kun on kantoliina ja -reppu jo valmiina helpottamaan äidin arkiaskareita ja myös vauva tottuu näihin jo heti pienestä pitäen.

Onko teillä käytössä kantoreppua tai kantoliinaa? Miten vauvat ovat viihtyneet?

 

Mikäli sulla olisi tarvetta Ergobabyn tuotteille, saat tilattua niitä

TÄNÄÄN 27.6.19  -15% hintaan Babyshop.com verkkosivuilta koodilla: ANNAKORHONEN15.

Koodi toimii Ergobabyn lisäksi muihinkin valikoituihin merkkeihin.

 

 

Ole nopea, sillä koodi on voimassa vain tämän päivän!

 

Ihanaa viikkoa kaikille <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

Voit myös pitää tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *