Arvostelussa Polar Ignite fitnesskello.

*Postaus tehty kaupallisessa yhteistyössä Keskisen Kellon kanssa.* Tänään esittelyssä uusi tuttavuus Polar Ignite fitnesskello, jonka sain alkuviikosta Keskisen Kellolta testiin. Testattuani kelloa nyt jonkin aikaa, täytyy minunkin myöntää, ettei tätä markkinoiden uutuustuotetta ihan syyttä suotta hehkuteta. Ihastuin tuotteeseen välittömästi ja tänään jaan teille käyttökokemuksiani ja hieman kellon teknisiä ominaisuuksia.

Polar Ignite fitnesskello on heti ensikosketukselta kevyt, erittäin hyvin siroon ranteeseen istuva, tyylikäs laite, joka edistyksellisen rannesykemittauksen vuoksi ei vaadi sykevyyön käyttöä lainkaan. Kello on tarkoitettu käytettäväksi ympäri vuorokauden ja siksi on tärkeää, että pehmeä silikoniranneke tuntuu kädessä hyvältä, eikä paina. Omaa silmääni miellyttää myös fitnesskellon siro muotoilu sekä värillinen kosketusnäyttö, jonka ansiosta sitä voi hyvin käyttää treenien lisäksi myös vapaa-ajan asujen kanssa. Sopivasti valkoinen on myös mun lempiväri 🙂

 

 

Fitnesskellossa on sisäänrakennettu GPS, jonka avulla voi seurata nopeutta, matkaa, kuljettua reittiä ja korkeutta. GPS on ihan ehdoton ominaisuus itselleni urheilukellossa, sillä matkan, ajan ja eritoten nopeuden seuraaminen juoksulenkeillä ja uidessa lisää treenimotivaatiota ja auttaa liikkumaan tavoitteellisesti. Tykkään itse myös katsoa aina lenkin jälkeen Polar Flow -sovelluksesta kuljetun reitin kartalta, jolloin lenkin pituus konkretisoituu.  Polar ignite ilmoittaa myös lenkin aikaisen keski-, minimi- ja maksimisykkeen, sekä kesi- ja maksimivauhdin. Saat tietoosi myös kierrosnopeudet, joiden avulla voit seurata vauhtisi kehittymistä lenkin aikana. Näin mahdollistuu erittäin tarkka juoksunopeuden ja kestävyyskunnon kehityksen seuranta. Tämä fitnesskello hemmottelee juoksijoita myös ilmaisella juoksuohjelmalla ja uimareita älykkäällä uintimetriikkaominaisuudellaan, joka mittaa uinnin aikana jopa vetojen määrää. Kello on vesitiivis jopa 30 metriin saakka.

Polar Ignitessa on edeltävien ominaisuuksien lisäksi Fitpark – treeniohjelma ominaisuus, joka tarjoaa päivittäin valmiiksi suunniteltuja treenejä. Kello ehdottaa sinulle aktiivisuutesi ja palautumisesi perusteella joko voima, kardio, tai huoltavaa treeniä. Tämä on super hauska lisä, jonka avulla voi mielikuvituksen puuttuessa napata valmiin treenin tehtäväksi suoraan kellosta! Fitnesskello myös ohjeistaa liikkeet niin kirjallisesti, kuin visuaalisesti ja neuvoo myös palautumiseen käytettävän ajan ja sarjatauot. Ihan super kätevää. Itse käytän tätä ominaisuutta usein silloin, kun kalenteriin ei ole suunniteltu tiettyä treeniä, mutta keho kaipaa liikettä. Kello osaa ehdottaa juuri sinun kropalle sillä hetkellä otollisimman treenin, joka kiireisen viikon päätteeksi on usein huoltava harjoitus. Hyvä puoli kellossa on myös se, että se antaa sinulle välittömän palautteen treenistäsi ja pystyt itse myös arvioimaan treenisi laatua.

 

 

Sen lisäksi, että Polar Ignite sisältää erittäin monipuolisen lajitarjonnan ja paljon eri ominaisuuksia treeniin liittyen, on tässä laitteessa otettu erityisesti huomioon myös palautuminen. Fitnesskello mittaa läpi päivän aktiivisuutta, kuljettuja askeleita ja kulutettuja kaloreita. Kello mittaa myös jatkuvasti sykettäsi ja pystyt päivän päätteeksi katsomaan sykkeesi vaihtelut diagrammin muodossa. Tämä mahdollistaa pidemmällä aikavälillä sykkeen kehityksen seurannan, esimerkiksi peruskuntosi kasvaessa leposykkeen tulisi madaltua. Näin pääset seuraamaan kuntosi kehittymistä.

Tämän lisäksi fitnesskellon Sleep plus stages -ohjelma seuraa tarkasti unta ja sen laatua. Tämä ominaisuus on yksi omista suosikeistani! Ohjelma antaa tietoa unisykleistä (kevyt-, syvä-, remuni), unen eheydestä, sekä sen uudistavuudesta. Lisäksi saat kattavasti tietoa autonomisen hermostosi toiminnasta (syke, hengitystaajuus, sykevaihtelu), jonka rentoutuminen kertoo paljon siitä, kuinka kehosi palautuu unen aikana. Tämä ominaisuus on ollut mulla testissä nyt monta viikkoa ja voin kertoa, että tämä on ihan SUPER mielenkiintoista! Yöllä unenpöpperössä sitä helposti katsoo kelloa väärin, tai ei muista monelta on herännyt ja varsinkaan milloin nukahtanut. Kellosta pystyt seuraamaan vauvan kanssa herättyjä aikoja ja valvottuja pätkiä. Näet unen eheyden minuuttien tarkkuudella kellon ilmoittaessa sinulle pitkien keskeytysten määrän. Minulla nämä keskeytykset ovat vauvan kanssa usein noin 30 minuuttia per yö, joka on meille tosi hyvä taso. Parasta unen ja palautumisen seurannassa on se, että kello pystyy arvioimaan viimeisen 28 päivän perusteella juuri sinulle yksilöllisen unen laadun tason, johon se vertaa nukuttuja öitä. Jokainen meistä on erilainen nukkuja, joten on tosi edistyksellistä, että unta ja palautumista verrataan juuri sinun yksilölliseen tarpeeseesi. Minulla tämä aiheutti ainakin motivaation parantaa untani ja Igniten avulla pystyn tavoittelemaan omaa tavoiteuniaikaani. Toisinaan myös tuntuu, että olisi nukkunut todella vähän, mutta aamulla kello lohduttavasti kertookin, että unta on kertynyt ihan kiitettävä määrä 🙂

Häästressin ja vauva-arjen keskellä oma unen laatuni huusi punaista, mutta olen aina reagoinut stressiin huonoilla unilla. Onneksi näinkin stressaava tilanne on ohimenevää ja nyt häiden jälkeen voin tyytyväisenä huomata, että Igniten avulla olen pystynyt parantamaan unenlaatuani ja sen määrää selvästi! Tämä on hyvinvoinnin kannalta yksi parhaista asioista, jonka kello on minulle tuonut, nimittäin motivaatio mennä ajoissa nukkumaan 😀 Kello ilmoittaa nukkumaan menemisen ja heräämisen välisen ajan lisäksi niin sanotun varsinaisen uniajan, joka kertoo tarkan ajan, jonka olet todella nukkunut. Olen itse saanut lisättyä varsinaista uniaikaa jopa tunnilla verrattaen aikaan ennen Ignitea 🙂

 

 

Viimeöinen unenmäärä jäi hääkiireiden takia hävettävän lyhyeksi, mutta tästä suunta ylöspäin! Onneksi Robbe heräsi vain kahdesti syömään ja keskeytyksiä uneen tuli kokonaisuudessaan 12 minuuttia.

 

 

Mikäli yöt ovat olleet katkonaisia ja treenit kovia, tarjoaa Polar Ignite yhden parhaista ominaisuuksista pitkään aikaan, nimittäin Serene -hengitysharjoitusohjelman, jonka avulla voi rentouttaa ja rauhoittaa mieltä ja kehoa hektisen arjen keskellä.  Tämä kuulostaa vähän tyhmältä, mutta ihan totta: kuinka usein pysähdyt päivän aikana kolmeksi minuutiksi vain hengittämään syvään ja rentouttamaan mielen ja kehon? Minä en ainakaan kertaakaan, joten tämän avulla se todella tulee tehtyä. Näinkin yksinkertainen harjoitus saa aivot virkistymään, kehon rentoutumaan, mielen kirkkaammaksi ja stressitasot edes hieman alemmaksi. Sopii siis loistavasti pienten lasten äideille! 😀 Syvähengityksen on myös tutkitusti todistettu lisäävän kestävyyttä, stressinhallintaa ja keskittymistä. Säännöllisesti käytettynä sen kerrotaan parantavan myös unenlaatua. Sopii minulle. Olen pyrkinyt ottamaan Serene -hengitysharjoittelun osaksi kehonhuoltoa ja teen aina joogatuokion päätteeksi muutaman minuutin syvähengitystä.

 

Yhteenvetona kellon parhaimmat ominaisuudet:

-siro, naisellinen ulkonäkö + valkoinen ranneke, joka mun lempiväri

-rannesykemittaus, jonka ansiosta et tarvitse sykevyötä

-sisäänrakennettu GPS, jonka avulla voi mitata matkaa, aikaa ja nopeutta

-ilmainen juoksuohjelma, jolla voi treenata juoksua tavoitteellisesti

-vedenkestävyys, jonka ansiosta kello sopii myös uintiin

-aktiivisuusmittari, joka mittaa päivän askeleet ja kulutetut kalorit

-Fitspark -ohjelma joka tarjoaa valmiita treenejä juuri sen hetkiseen olotilaan sopien

-Sleep plus stages -unen seuranta, jonka avulla voi seurata unen määrää, laatua, unisyklejä ja palautumista. Nightly recharge antaa palautetta autonomisen hermostosi palautumisesta

-herätyskello ja torkkutoiminta

-Serene -ohjattu hengitysharjoitus, joka pakottaa tällaista stressihirmua pysähtymään

-Helppo synkronoida Polar Flow- ohjelmaan, joka mahdollistaa seuraamaan treenejä, aktiivisuutta, unta ja niiden analyyseja kätevästi puhelimelta tai tietokoneelta.

 

 

 

 

Polar Ignite sopii mielestäni parhaiten jokapäiväiseen arkikäyttöön urheilullisen elämäntavan omaaville henkilöille. Kello toimii myös kivana motivaattorina, mikäli urheilu, liikunta, sekä itsestä huolehtiminen on jäänyt syystä tai toisesta taka-alalle. Erityisesti tykkään siitä, että kellon datan saa tosi helposti synkronoitua puhelimessani olevaan Polar Flow -ohjelmaan ja pystyn puhelimesta seuraamaan kehitystäni ja unen, sekä palautumiseni määrää. Kaikki, jotka minut tuntevat, tietävät, että kaikenlainen numeraalinen data on mielestäni ihan super mielenkiintoista, joten tämä kello on siinä mielessä ihan hitti! Kellosta pystyt seuraamaan kuluneen päivän lisäksi aktiivisuuttasi ja palautumistasi viikkotasolla ja tämä jos mikä antaa sunnuntaisin lisäpotkua motivaatiolle tehdä seuraavasta viikosta edeltäväänsä parempi! Sanoisinkin, että Polar Flow -sovellukseen kertyvä monipuolinen data ja analyysit niin treeneistä, kuin palautumisestakin, ovat ensiluokkaisen hyviä.

 Kehittämiskohteita kellossa ovat mielestäni kosketusnäytön ajoittain huono herkkyys  ja ranteen liikkeestä aktivoituva näyttö. Näyttö siis pimenee liikkuessa, mutta aktivoituu kun katsot sitä. Kellon täytyy siis olla “katselu-asennossa”, että näyttö käynnistyy automaattisesti, mutta toisaalta, ajoittain sammuva näyttö auttaa siihen, että Igniten mallissa akun kesto tuntuu olevan tosi pitkä. Nytkin kello on ollut kädessäni yhtäjaksoisesti yli kolme vuorokautta ja akkua on kulunut reilusti alle puolet. Se isona plussana. Näytön aktivoitumis -toiminto on myös vähän totuttelukysymys, sillä nyt kun käyttökokemusta on kertynyt jo useampi viikko, tuntuu näytön aktivoiminen täysin luonnolliselta, eikä lainkaan vaikealta 🙂 Tajusin itsekin vasta muutaman käyttöviikon jälkeen, että näytön saa myös halutessaan pysymään jatkuvasti päällä treenin ajan, mikäli siihen on tarvetta (pyyhkäiset näyttöä treenin aikana alaspäin ja laitat taustavalon päälle pysyvästi). Tästä syystä nämä pienetkin kehittämiskohteet tuntuvat täysin mitättömiltä kellon kaikkiin huippuhyviin ominaisuuksiin verrattuna 🙂

 

 

 

 

Mikäli sinulla on tarvetta uudelle ja tyylikkäälle fitnesskellolle, saat hankittua Polarin Igniten Keskisen Kellolta -5€ hintaan koodilla: ANNAKOO5 täältä. Koodi on voimassa 2019 lokakuun loppuun saakka.

 

Onko täällä muita treenaajia, joille sykemittari on paras treenimotivaattori? 🙂

 

Energistä viikkoa <3

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: @annaelinaoinonen

facebook: @annaelinaoinonen

 

Voit myös pitää tästä

84 comments

 1. Hei,
  Eihän tuossa alekoodin määrässä ole virhe? Aika naurettava alennus yli 200e kellosta..

  1. Ei ole virhettä 🙂 Uutuustuotteet todella harvoin ovat edes alennuksessa, siksi niihin ei saa kovia alennuksia. Poistuvia malleja usein saa edullisemmin jos sellainen etsinnässä 🙂 Kivaa viikonloppua <3

 2. Äärimmäisen raivostuttava ominaisuus näytön sammuminen muutamassa sekunnissa ja vaikeus saada se näkyviin juuri oikealla ranteen liikkeellä/asennolla. No, tuleepahan rannetta treenattua kun vemputat kättä saadaksesi numerot yms. näkyviin…
  Saisi tuossa olla joku säätö. Vaikkapa virrankulutuksen/akun keston kustannuksella.
  Samoin kosketusnäyttö on pikkasen hankala, kuvakkeet karkaavat käsistä.

  1. Joo, se oli munkin mielestä ainut kehityskohde tuossa kellossa, mutta onneksi näihin usein tulee päivityksiä 🙂 Muuten tuo kello on kyllä hintaansa nähden ihan super! Palautumisen seuranta aivan ensiluokkaista ja mulla ainakaan arkikäytössä ei tuo näytön sammuminen ole haitannut, päinvastoin 🙂

   Kivaa viikonloppua 🙂

   1. Sama asia riepoo itseänikin. Voiko tuota kelloksi kutsua, kun kellonaikaa on välillä todella vaikea saada näkyviin? Toivottavasti päivityksillä voidaan asiaa korjata.

    1. No itseasiassa nyt kun kelloa on käyttänyt vähän pidempään, ei tuo ominaisuus enää juurikaan häiritse, vaan kellonaika kyllä syttyy kun malttaa noin sekunnin odottaa ja pitää kättä “katseluasennossa” 🙂 Tämä varmasti vaan uusi ominaisuus ja menee hetki että tottuu, ennenkuin tulee automaationa 🙂

 3. Saako kellosta datan kulkemasta reitistä? Suunnistan ja etsin kelloa, joka piirtäisi kulkemani reitin.

  1. Jep, kyllä saa. Kello antaa sinulle tiedot matkasta, ajasta, nopeudesta, korkeus-eroista, kierrosajoista sekä myös ihan kartalla kuvan, jossa näkyy kulkemasi reitti ( tämän näen polar-flow sovelluksesta), kun synkronoit kellon esim puhelimeen. Synkronoimiseen menee noin 30 sekuntia 🙂

  2. Jep,
   vähän tottumiskysymyskin.
   Vaihdoin kallin möykkymäisen urheilukelloni tähän juurikin vasta eilen.
   Vaihdon syynä entisen kellon painavuus (ikävä pitää esim yöllä) ja stressi-uniseurannan käsittämättömät ja epämääräisiset tulokset.
   Plussaa keveydestä, hyvin näkyvästä grafiikasta ja näin pikaisesti arvioiden hyvästä ja monipuolisesta unenseurannasta. Sykesurantakin tuntuu toimivalta.

   1. Joo, tämä kello on kyllä kaikenkaikkiaan tosi monipuolinen ja plussat TOIMIVASTA rannemittauksesta! Mullakaan se ei kaikissa kelloissa todellakaan ole toiminut.

  3. Kyllä se esim juostessa sotkee rytmin jos haluu tsekata sykettä. Helpommin se pitäis onnistua.

   1. Mun mielestä ei, mut jos ketä kiinnostaa nähdä miten tuote käytännössä toimii niin mun ig: @anna.korhonen storyssa tänään demostraatio kellon näytön aktivoitumisesta 🤗

  4. Polar flow:sta saa tietokoneella exportattua gpx-tiedoston, jonka saa laitettua esim. Reittihärveliin suoraa.

 4. Kertyvä numeraalinen ja graafinen data Polarilla on kyllä monipuolisuudessaan ihan huippu tuplasti kallimpaan toisen merkkiseen kelloon verrattuna, joten siedän mielelläni tuon näytön herättelyn lievän hankaluuden.
  Päälajina kun on fillarointi ja siinä apuna sykevyö/pyöräilytietokone, josta näkee tarkan sykkeen jatkuvasti ja helposti suorituksen aikana. Kello ei niinkään tarpeen silloin. Vaikea sitä ranteesta olisikin vilkuilla ajaessa…

  1. Näin on! Tykkään kans tosi paljon PolarFlowsta! Se on tosi selkeä ja helppolukuinen plus dataa kertyy tosi paljon. 😊👍🏼 Mä tykkään tsekata joka aamu unen laadut ja iltaisin treenien tiedot. Fillaroidessa varmasti super kun reitit ja nopeudet näkyy!

 5. Minkä paksuinen sun ranne on ja onko sulla S vai M/L-ranneke? Mulla on 15,5/16 cm ja mietin et riittääkö tuo S… Mietin hankintaa lähinnä tuon Ignite ja Vantage M-mallin välillä…

  1. Moikka, en tiedä ranteen mittoja mutta olen kapea ranteinen ja mulla tuo S-koon ranneke ja siihenkin jää löytyttämisen varaa vaikka kuinka. Se isompi oli sitten jo tosi iso 😀 Ignite ainakin ihan super 🙂 😉

 6. Minulla tämä kello, aivan mahtava kapistus! Tykkään todella paljon. En ole tottunut kellon pitäjä, mutta tähän tottui nopeasti ja kädessä pysyy koko ajan… Jos ei latauksessa. Plussaa myös, nopea latautuminen. 🙂

  1. Mahtavaa! Joo, minäkin tykkään! Tämä todella on tosi siro ja istuu ranteeseen hyvin ja ei häiritse edes yöllä! 🙂

  2. Joo, totta! Mäkin olen aivan ihastunut! Tosi tarkka rannemittaus ja just kello istuu niin hyvin ettei se häiritse arkikäytössäkään, toisin kuin monet isommat sykemittarit. Lataus myös tosi nopea ja akun kesto pitkä! 😊

 7. Moi! Kellohan mittaa sykettä koko ajan? Jääkö koko päivän ajalta sykkeet siis talteen tilastoihin tms. jotta näkis päivän aikaset vaihtelut? Toinen mitä mietin, on että analysoiko tää milläänlailla esim. stressitasoja päivällä palautumisen lisäksi? Rannekkeen kestävyydestä ei varmaan osaa sanoa vielä mitään, edellisessä polarin kellossa oli todella huonoja.
  Oon pitempään kattellu jo uutta kelloa, ja tää vois hintaluokaltaan ja ominaisuuksiltaan olla sopiva. 🙂

  1. Moikka, tohon en osaa vastata. En ainakaan ole löytänyt että ne jäisi jonnekkin talteen muutoin kuin treenien osalta tietenkin. Eli siis jos päivän sykkeitä haluaa talteen niin sitten voi vaikka tallettaa *kävelyä* muutaman pätkän pitkin päivää niin ne tallentuu kaavioksi kyllä 🙂 Kello mittaa aktiivisuutta ja treenien kuormaa ja yöllistä autonomisen hermoston rentoutumista / palautumista, eli niiden tasolla tunnistaa mikäli kuormitusta liikaa ja palautuminen liian vähäistä.

   Ranneke tuntuu tosi hyvältä, mulla ei itselläni ole ollut Polarin rannekkeiden kanssa ongelmia 🙂

   Tämä kello on kyllä hintaluokkaansa nähden todella monipuolinen! Suosittelen!

  2. Moikka Sini. Tutkin asiaa tarkemmin ja polar flowsta löytyy siis ominaisuus, jossa näkyy koko päivän sykkeet kaaviona 👍🏼☺️ Eli voit tarkastella sykevaihteluja jälkikäteen.

   1. Mutta itse olen uimahallissa ollut polarin kellon kanssa aikaisemmin saunassa, eikä ole mennyt miksikään 🙂

 8. Moikka! Olen jo painamassa maksa painiketta, mutta varmistetaan vielä että onko sykettä helppo seurata juostessa? Vai täytyykö siinä tosiaan pysähtyä tuijottamaan? Mietin että juostessa käsi tärähtelee ja heiluu, niin osaako kello tulkita että sitä katsotaan? Vai täytyykö ihan keskeyttää juoksu ja pysähtyä katsomaan jotta kello kykenee tunnistamaan katseeni ja saan sykkeen tietooni? 🙂

  1. Joo, kyllä se juostessa onnistuu, ei tarvitse pysähtyä 😀 Kellossa on myös tuo yksi nappi, josta näytön saa aktivoitua missä asennossa vaan. Mutta juoksussa riittää kyllä kun kelloa vaan katsoo ☺️👍🏼

  2. Ei tarvitse pysähtyä, kyllä näyttö käynnistyy juostessa 🙂 Kello käynnistää näytön käden asennosta, ei katsetta tunnistamalla 🙂

  3. Kättä/rannetta kääntämällä näyttö aukeaa. Ei mahdottoman hankalaa juostessakaan. Ehkä se pieni viive näytön avautumisessa pikkasen häiritsee juoksurytmiä. Aika marginaalista, mutta toki olisi kätevämpää jos se syke olisi näkyvissä kaiken aikaa. Muut ominaisuudet; keveys, seurantatiedot yms. kyllä saivat minut tykkäämään tästä kapineesta enemmän kuin tuplasti kalliimmasta eri merkin “professionaalisemasta” multisportkello.

 9. Voiko kelloa pitää ranteen sisäpuolella? Normaalisti mulla on nykyisen aktiivisuusrannekkeen ‘kellotaulu’ ranteen sisäpuolella.

  Tuleeko kellonaika aina ensin näkyviin? Olen tosi kyllästynyt tässä Polarin aktiivisuusrannekkeessa näpyttelemään kellonaikaa esiin.

  1. Mä en ole testannut kelloa ranteen sisäpuolella, mutta varmaan periaatteessa voi. Toki kellon katsominen tuolloin ehkä hankalampaa. Kellonaika tulee kyllä ensimmäisenä näkyviin ja valinnastasi riippuen päivämäärä, aktiivisuutesi, sykkeesi, unenlaatusi tai edellinen treeni.

 10. Parin päivän kokemuksella tuntuu juuri niin motivoivalta tuotteelta, kun osasin odottaa. Voin suositella muillekin.

 11. Oletko kokeillut kelloa uimahallissa? Edellisessä missä oli altaan pituuden laitto ominaisuus, laski matkan silti väärin

  1. En valitettavasti ole vielä päässyt uimaan kellon kanssa, mutta tarkoitus sekin päästä testaamaan:)

    1. Jes, mä täydennän tätä postausta sitten kun käyttökokemusta karttuu 🙂

 12. Mielestäni toimii myös ranteen sisäpuolella. Pidän välillä öisin niin päin, kun muutoin häiritsee. En ole kokenut kellon katsomistakaan vaikeaksi niin.

  Tuo kosketusnäyttö on kyllä kamala. Ei toimi mun sormilla, paitsi silloin, kun yritän näyttää miehelle, ettei se toimi. 😅 Multa menee miinusta myös rannekkeelle. Hirveän hiostava. Muutoin tykkään! Kertoo unen tosi tarkasti. Näin vaikeasti unettomana saan mustaa valkoiselle, mitä näyttää lääkärille. Ne kun ei mua usko, kun pitäisi kuulemma olla mun kertoman mukaan jo kuollut. 🙈

  1. Joo, tuo unen seuranta on mustakin ihan best! Mutta tietysti pienen vauvan kanssa vähän karua katsottavaa aamuisin:D

 13. Pystyykö tässä kellosta vaihtamaan lajia saman harjoituksen sisällä? Esim. pyöräilystä melontaan.

  1. Jep, näyttää. En tiedä näyttääkö samalla tavalla, mutta prosentuaalisesti näkyy 🙂

   1. Parin päivän kokemus kellosta: en voi luottaa ollenkaan mittaustuloksiin ainakaan unen kohdalla. Kello mittaa unen siitä, kun olen makaamassa vuoteessa ja laskee siitä jo nukkumisajan, Esim. viime yönä en saanut unta moneen tuntiin, mutta kello on kuitenkin mitannut nukkumisen unianalyyseineen jo siitä lähtien kun menin makuulle. Samoin aamulla en noussut heti vuoteesta, mutta kello näytti, että nukuin esim. REM-unta siihen aikaan kun olin jo valveilla.

    Miten muilla sinulla ja käyttäjillä tämä toimii?

    1. Outoa. Mulla unimittari toimii just eikä melkein ja havaitsee heti kun nukahdan ja aina kun herään vauvan kanssa yöllä. Minuutin tarkka. Olisikohan sulla kello jotenkin liian löysällä tms ettei saa kontaktia?

     1. Hienoa, että sinulla toimii 🙂 Mulla on vain kahden yön kokemus kellosta, mutta tämä unenmittausominaisuus oli kaikista houkuttelevin kelloa hankkiessani ja nyt se ei toimi kohdallani… Molempina öinä ei ole näyttänyt todellakaan reaaliaikaisesti mittauksia, mikä väärentää täysin kokonaistuloksia. Testaan tietysti lisää vaikka kiristämällä ranneketta ja antamalla palautetta Polarille.

      Millaisia kokemuksia muilla Igniten käyttäjillä on?

 14. Uniseurannasta: jos ja kun kelloon on asetettu nukkumisajaksi vaikkapa klo 10 -07 ja tuona aikana menee sänkyyn makaamaan liikkumatta niin kyllä se uneksi valveillaolonkin tulkitsee. Tämän parempaan ei pysty Mikään kello. Kaikki ne perustuvat liikkeisiin ja sykkeisiin. Omat kokemukseni ovat hyviä, yöllinen pissallakäynti tms. isompi heiluminen rekisteröityy hetkelliseksi heräämiseksi tai valveillaoloksi. Sykemittaus tuntuu luotettavalta. Yhden illan alkoholin nauttiminen antoi armottoman rehellisen tuloksen unen laadusta; surkea (ANS). Koko yön keskiarvosykekin oli lähemmäs 80. Seuraavan lepoäivän jälkeen tulos oli erinomainen ja sykkeetkin sen mukaiset.

 15. Moikka! Ostin kellon viikko sitten ja luin netistä löytyvän kattavan manuaalin. Kun treeni on käynnissä voi kellon “valaista” koko treenin ajaksi. Eli vetää treeninäytöstä alaspäin ja laittaa valoasetuksen päälle. Näin toki akkua kuluu enemmän, mutta treeni ei keskeydy ranteen heilautusharjoituksiin 🙂 Olen ollut kelloon erittäin tyytyväinen!

  1. Hei SUPER! Kiitos tästä vinkistä! Tästä on varmasti monelle hyötyä! 🙂

 16. Eilen sain postissa “kellon”ja illalla laittelin käyttökuntoon. Olen yli 60v. nainen ja innoissani jospa motivoisi liikkumaan lisää. Viime yön oli jo ranteessa eikä painanut tai häirinnyt yöunta. Katsotaan miten alkaa pelittämään arjessa. Käytin Anna alekoodin hyväkseni, kiitos siitä

  1. Mahtavaa! Varmasti motivoi! Minua ainakin 🙂 Ja sieltähän voi napata valmiin treeniohjelmankin tehtäväksi 🙂 Hyvä jos olet ollut tyytyväinen. Eikun tsemppiä treeneihin!

 17. Heippa!
  Mittaako kello koko ajan sykettä vai saako sen halutessaan “kytkettyä” pois? Että käyttäisi sykkeen mittausta vain urheillessa.

  1. Kyllä mittaa, en usko että saa otettua pois, sillä kellossa rannemittaus-ominaisuus joka mittaa sykkeen perusteella mm. aktiivisuuttasi 🙂 Mutta ei kait siitä haittaakaan ole.

 18. Hankin myös Igniten ja olen ollut siihen todella tyytyväinen. 😍 Ainoa häiritsevä asia on askelarviointi. Itselläni kello kerryttää askeleita todella paljon liika, arvioisin askeleita kertyvän n. 25-30 prosenttia enemmän todelliseen määrään verrattuna. Niitä kertyy myös öisin, n. 10-40 askelta yössä, vaikka olen todella rauhallinen nukkuja. Toivottavasti tämä korjaantuu pian päivityksellä.
  Onko muilla ollut samaa ongelmaa?

  1. Kiva kuulla jos olet ollut tyytyväinen. Minä en ole niin tarkasti seurannut askelia, enkä oikein osaa arvioida paljonko se heittäisi. Kuitenkin varmaan kaikki kellot ovat vain suuntaa antavia ja aivan täydellisen tarkkaa askelittausta varmaan mahdotonta kellolta saada.

 19. Osaatko sanoa näistä urheilukelloista, miten nopeasti uutuuskellojen hinnat tulevat tavallisesti alaspäin? Riittääkö, jos odottaa pari kuukautta vai meneekö vähintään puoli vuotta?

  1. en osaa ollenkaan sanoa, mutta postauksen lopusta löytyy onneksesi alekoodi 🙂 Ei kannata odotella !

 20. Toimiiko sykkeenmittaua hyvin? Ostin garminin vivoavtive 3 ja mulla se ei kyllä toimi. Kovassa jalkatreenissäki sykkeet ollu max. 114, ei siis todellakaan pidä paikkansa. Nyt pohdin että vaihtaisin sen tähän, oon tosiaan jo muutamaasa treenissä kokeillu.

  1. Kyllä mulla ainakin toimii. Toki tuo rannemittaus ei koskaan yhtä luotettava ole, kuin vyön kanssa, mutta ainakin kävelylenkeillä näyttää ihan todellisia arvoja ja jalkatreenissä. Toki kellon pitää olla hyvässä kontaktissa ihon kanssa, että pystyy lukemaan sykettä.

 21. Ostin Polar Igniten ja olen turhamaisena ihmisenä hieman pettynyt siihen, ettei kello pystynyt kilpailemaan ulkonäössä esim. Suunto fitness 3 – kellon kanssa Garminin Vivomovesta puhumattakaan. Miksihän kellotaulunäyttö on tehty niin rumaksi (eri värejä, jotka riitelevät keskenään ja typerän näköiset viisarit)?! En pukisi kelloa esim juhliin… Lisäksi minua haittaa se, että urheillessa kello pitää kiristää niin tiukalle, että tuntuu epämukavalta, jotta sykkeenmittaus toimisi. Aktiivisuushälytys on myös laiska, sain istua leffassa 1,5h paikallani ennen hälytystä! Toki hyviäkin ominaisuuksia on, mutta mieluusti olisin maksanut kellosta vähän lisää, jotta nuo puutteet olisi saatu kuntoon.

  1. Okei.. etkö tarkistanut kellon ulkonäköä ennen ostoa? En itse käytä sykemittaria juhlissa, niin en osaa samaistua ongelmaasi 🙂 Mutta harmi, jos sinulla näin kurjat kokemukset, minulla ne on päinvastaiset, tykkään kellon sporttisesta lookista, mutta toisaalta, pidänkin sitä aina urkkavaatteet päällä 😀

  1. En tiedä, sillä itse en ole sitä halunnut laittaa, kun haluan rauhoitta urheilu-ajan itselleni 😀

  2. Ulkonäön toki tarkistin, mm. sinun mainostekstisi kuvasta, mutta kellotaulunäytön rumuutta ei pystynyt mistään näkemään, edes kelloa myyvässä kaupassa ”livenä”. Se paljastui vasta, kun kellon käynnisti.

 22. Onko kokemusta sykkeenmittauksesta, kun kyseessä on hiit-tyyppinen laji, toiminnallista kahvakuulaa, crossfittiä. Toimiiko näissä kovasykkeisissä, jossa vaihtelua on melkoisesti? Itselläni m600, joka ei pysy perässä. Pohdin ostaako sykevyö tuohon m600, vai vaihtaa tähän Igniteen.

  1. Ainakin lenkillä toiminut intervallityyppisissä treeneissä, en ole kokeillut ihan perus hiittiä viellä.

 23. Olen terveydenhuoltoalalla, enkä voi hygieniasyistä pitää kelloa ranteessa töissä. Kuinkahan on, mittaako aktiivisuutta esim. tulokset on taskusta? Syöhän tietysti jäisi pois.

  1. Tässä ei ole lainkaan vyötä. Mutta varmaan askeleita saattaa mitata, sykettä ei pysty tietenkään taskusta käsin mittaamaan 🙂

 24. Hei. Olen töissä terveydenhuoltoalalla, enkä voi hygieniasyistä pitää kelloa ranteessa työaikana. Mitenkähän on, mittaako aktiivisuutta esim. tulokset on taskusta käsin?

 25. Moikka! Näkeekö kellon näytöltä lenkin aikana juoksemansa reitin ja esim. Metsään eksyessä saako kellon navigoimaan takaisin lähtöpisteeseen tai tielle/polulle?

  1. Ei mielestäni nää. Sen näkee synkronoimisen jälkeen polar flow -ohjelmasta 🙂 Korjatkaa joku muu jos olen väärässä 🙂

  2. Mä pidän nilkassa työpäivän ajan, hyvin toimii. Kello-osa nilkan sisäpuolelle.

 26. Saakohan kellotauluun näkyviin sen hetken askelmäärän ilman, että sykronoi tiedot puhelimeen?

  1. hmm.. täytyy tutkia, ei ainakaan heti tallentamisen jälkeen ole osunut silmään. mutta kello kyllä ohjaa kevyempien harjoitusten pariin, jos kuormitus ollut kova ja kertoo unianalyysin avulla, paljonko tarvitset unta ja oletko palautunut riittävästi.

 27. Kiitos hyvästä arvostelusta. Tämä on kiinnostanut jo jonkin aikaa, mutta salitreenitoiminnoista en ole oikein löytänyt tietoa. Miten Ignite tekee salitreenin? Voinko jättää itse ohjelman kokonaan tekemättä ja mennä sen mukaan, mitä kello suosittelee? Kertooko se toistot ja painot sekä huomioiko se kehityksen painoja lisäämällä? Entä onko sen tarjoamissa harjoitteluissa vaihtelua ja ottaako se huomioon, jos teen välillä treenin kotona, jossa ei juurikaan ole välineitä, ja välillä täysin varustellulla salilla?

  Minulla ei salitreenaamisesta ole hirveästi kokemusta, ja mielelläni jättäisin ohjelman tekemisen kellolle. Tällä hetkellä käytän Bodbot-sovellusta, mutta kello, joka mittaa myös muuta liikuntaa ja aktiivisuutta, olisi huomattavasti parempi.

  1. Kello antaa sulle siis aktiivisuuden ja palautumisen mukaan ehdotuksia treenistä, ohjeistaa kyllä liikkeet ja toistot, mutta ei painoja tietenkään voi kello kertoa mikä kenellekkin hyvä. Kello tarjoaa monipuolisesti niin voima, aerbinen, kuin kehonhuoltotreenejäkin ja ottaa kyllä huomioon tekemäsi muut treenin, mikäli olet ne kello kädessä tehnyt 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *