Ulkotreeni 2: Lenkille mars!

Mahtavaa viikonloppua!

Heinäkuu vetelee kohta viimeisiään, mutta vielä on muutama mainio kuukausi aikaa treenailla ulkona ja ottaa kaikki hyöty irti tästä viileästä, mutta valoisasta kesästämme! Itsekin olen tällä hetkellä lomalla, jonka vuoksi blogini on pitänyt pientä hiljaiseloa viime viikon. Ei kuitenkaan suinkaan siksi, ettei tekstejä olisi syntynyt, vaan siksi, että niitä on nyt kovalla innolla kirjoitettu teille pimenevää syksyä varten valmiiksi 🙂

Nyt kuitenkin takaisin treenien pariin ja Viiden viikon ulkotreeni -sarja saa jatkoa! Nämä treenit ovat mainioita treenejä esimerkiksi lomalla tehtäväksi, kun usein ollaan reissun päällä ja kuntosalia ei välttämättä löydy kesämökin lähistöltä.  Ulkotreeni 1:sen löydät täältä.

Tänään vuorossa on…

AEROBINEN HARJOITTELU JA LENKKEILY

Lenkkikengät jalkaan ja juokse, kävele tai hölkkää tunnin ajan puhtaassa luonnossa! So simple! 😀

Lenkkeily on rasvanpolttajan ja peruskuntoa kehittävän kuntoilijan paras kaveri! Lenkkeily on myös suhteellisen edullinen tapa harrastaa. Noin 100€ pintaan voi hankkia jo todella laadukkaat juoksukengät, jotka ovatkin yksi tärkeimmistä panostuksista, mihin lenkkeilijän  kannattaa aina panostaa. Lenkkeilyä on mahdollista harrastaa missä vaan aikaan ja paikkaan katsomatta. Lenkkeily on myös TODELLA monella eri tapaa varioitavissa, joten mielikuvitus laukkaamaan ja lenkkeilemään itselle mieluisalla tavalla.

LENKKELYN 10 VINKKIÄ:

  1. Panosta kenkiin. Näin juoksu tuntuu mielekkäältä. Myös laadukas sykemittari on hyvä lenkkikaveri ja mahtava motivoija kehittymisen seurannassa.
  2.  Rasvanpolttolenkillä syke ei saa nousta yli 120-130 x min. Juokse tarpeeksi hitaasti, mikäli tavoite on polttaa rasvaa. Vaihtoehtoisesti kävele.
  3. Lenkkeilyssä kehittyy nopesti. Kukaan ei ole maratoonari syntyessään. Maltti on valttia ja jokainen lenkki kehittää peruskuntoasi.
  4. Musiikit korville ja lenkki kulkee kuin tanssi. Vaihtoehtoisesti keskity luontoon ja kuuntele sen ääniä ja rauhaa.
  5. Vaihtele maisemia, maastoja ja lenkkikaveria. Näin saat vaihtelua harjoitteluympäristöön.
  6. Vaihtele nopeutta, pituutta ja tempoa. Jos juokset aina saman lenkin samaa vauhtia; kehityksesi loppuu.
  7. Muista tankata vettä ennen ja jälkeen lenkin.
  8. Haasta itsesi lenkkipolulla. Juokse viikon ajan joka kerta hieman pidemmälle kuin viimeksi tai aseta itsellesi konkreettinen tavoite. Juokse kolme kertaa viikossa, tai päätä etukäteen lenkin pituus. Saat aina hyvän mielen kun saavutat tavoitteesi.
  9. Muista huoltaa kehoasi ja venytellä hyvin.
  10. Nauti.

 

KEHONHUOLTOA ENNEN JA JÄLKEEN LENKKEILYN:

Etureisivenytys
Takareisivenytys
Lonkankoukistaja- ja pohjevenytys
Pakaravenytys

 

Kompressio-säärystimet Zeropointilta.

Mahtavia lenkki-hetkiä. Teet sen sitten kävellen, hölkäten, juosten tai mäkivetoja pyrähdellen: nauti siitä mitä teet ja muista, ettei yksikään tehty treeni ole turha treeni. 😀 Mikäli mielit itsellesi lenkkiä vauhdittamaan noita ihania ZP:n kompressio-säärystimiä, kurkkaa kesä-ale täältä koodilla: SUMMERSALE 17!

-ANNAKOO

Voit myös pitää tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *