Vauvan unirytmi. Jaossa alekoodi Buddy and hope -lastentarvikkeisiin.

*Postaus tehty kaupallisessa yhteistyössä Babyshop.com kanssa* Vauvan unirytmi on asia, joka puhututtaa. Toiset ovat sitä mieltä, että tutin käyttö on kielletty ja imettää tulisi vauvantahtisesti, vaikka se tarkoittaisi tunnin välein heräämistä joka yö. Toiset taas suosivat unien rytmittämistä ja vauvan ‘opettamista’ tiettyyn päivärytmiin, jolloin ehkä joka sysäykseen ei anneta tissiä ja usein tutti on käytössä jo pienestä asti. Itse kuulun tähän jälkimmäiseen porukkaan.

 

Miellä poika viihtyy unipesässä loistavasti ja sielä hän nukkuu päivän unet <3

 

Tämä kaunis kudottu peitto Babyshop.comista on yksi oma lempparini.

 

Tänään Robert on viisi viikkoa ja unirytmi on selväsi jo alkanut edes hieman muotoutua. Vastasyntyneenä ensimmäiset päivät vauva oli tissillä jatkuvasti ja lähes läpi päivän, sillä tuolloin vauvoilla on tiheänimunkausi. Pikkuhiljaa uniajat alkoivat pidentyä ja pari -kolme ensimmäistä viikkoa mentiin parin-kolmen tunnin mittaisilla unilla vauvan omassa epäsäännöllisessä rytmissä. Tuon ikäiselle ei unirytmejä voikkaan opettaa ja on tärkeää, että vauva saa olla äidin lähellä ja rinnalla niin paljon kuin haluaa. Pikkuhiljaa iän karttuessa Robertkin alkoi nukkua pidempiä ja pidempiä pätkiä ja hieman kuin itsestään hänelle on muodostunut tietynlainen vuorokausirytmi, jossa ruokavälit ovat 3,5-4 tuntia ja nuo välit päivisin joko leikitään tai nukutaan. Yöllä nukutaan.

Vaikka vauvoja ei voikkaan ‘opettaa’ pienenä tiettyyn rytmiin, on meillä kotona tietynlaiset vuorokausirutiinit, jotka rytmittää päivää ja näin ollen hieman myös Robben unia.  Aamulla Robertin herättyä tehdään aamupesut, syödään ja lähdetään ulkoilemaan. Itse herään usein kuuden-seitsemän aikaan ja Robert nukkuu tuon jälkeen vielä pari tuntia, joten olen itse tuolloin valmis aloittamaan päivän 🙂 Vaunuissa Robert nukkuu mielellään, joten sen vuoksi aamulla hän lähes poikkeuksetta nukkuu. Usein hän herää leikkimään ja touhuamaan ennen iltapäivän ruokailua, joka ajoittuu noin klo12-14 aikoihin. Tuon jälkeen taas leikitään ja nukutaan ja taas 15-16 aikoihin syödään. Illalla Robert on usein virkeä ja illalla tykätään jumpata häntä lattialla ja katsella leikkimatolla leluja, halia ja jutustella kun isikin on kotona <3 Illan viimeinen ruokailu ajoittuu noin klo:19-21 aikoihin ja tuota ennen teemme aina ‘iltapesut’, vaihdamme yöpuvun ja valmistelen makuuhuoneen niin, että voin viedä Robertin nukkumaan jo yläkertaan itkuhälyttimen kanssa, mikäli tuntuu että hän olisi jo uninen ja jos jään itse valvomaan. Jos ei, jää hän vielä meidän kanssa alakertaan ja nukahtaa mahdollisesti unipesäänsä.

 

 

 

Yöt Robert nukkuu meidän sängyn vieressä omassa olkikehdossaan, mutta päivisin unet nukutaan unipesässä. Unipesä on ollut meille ihan korvaamaton vauvan tarvike ja olemme käyttäneet sitä alusta asti päivittäin. Se on niin helppo siirreltävä ja kätevä ottaa vaikka sohvan viereen tai sängylle, mikäli haluat vauvan lähelle nukkumaan. Varsinkin kaksikerroksisessa talossa unipesä toimii meillä alakerrassa sänkynä päiväsaikaan. Olemme pitäneet unipesää myös matkasänkynä reissussa ollessamme. Nyt Robertin ollessa yli kuukauden, on pituutta tullut jo niin valtavasti että jouduimme ( saimme ) vaihtamaan unipesän jo hieman isompaan malliin. Tämä Buddy and hopen unipesä toimii loistavasti myös ‘leikkikehänä’ lapselle, joka muutoin osaisi vaikka ryömiä. Ja onhan se nyt valtavan kaunis <3 Minulle on ollut alusta asti tärkeää se, että vaikka taloon muutti vauva; sopii vauvan tavarat ja hoitovälineet myös meidän sisustukseen 🙂 Näin koti näyttää automaattisesti siistimmältä ja kauniilta.

 

 

Yöt Robert nukkuu pääsääntöisesti hyvin. Hän herää kertaalleen aamuyöllä kolmen aikaan ja seuraavan kerran aamulla kuudelta, jolloin nousen itse jo usein ylös. Aamulla Robert jatkaa unia meidän makuuhuoneessa niin, että äiti ehtii rauhassa syödä aamiaisen ja tehdä aamutoimet 🙂 Sopii minulle enemmän kuin hyvin 😀 Kuitenkin nyt, kun meidän riesana on viime päivät ollut joku epämääräinen allergia, on hänellä ollut valitettavan paljon masuvaivaa, kutiavaa ihottumaa ja pulauttelua, jotka ovat väistämättä pätkineet unia. Tämä asia on kuitenkin selvityksessä ja toivotaan että pian saadaan apu tuohon vaivaan <3

Unipesän lisäksi puklurätit ovat toinen must have -tuote vauva-arjessa.  Niitä kuluu ja PALJON! Nämä Buddy and hopen puklurätit ovat siitä mahtavia, että sen lisäksi, että ne ovat super kauniita, ovat ne valtavan kokoisia! Ensimmäiset liinat, jotka takaavat sen, ettei pulautukset tule äidin tai isän vaatteille 😀

 

Super kauniita tekstiilejä <3

 

Näissä vällyissä kelpaa nukkua 🙂

 

Nämä Babyshop.comista yhteistyönä saamani Buddy and hopen tuotteet ovat valehtelematta yksi kaunein vauvantarvikesarja, joka minulla on tullut vastaan. Ja mikä parasta:

Nyt teillä on tänään mahdollisuus tilata tämän sarjan tuotteita -15 % hintaan koodilla ANNAKORHONEN15 täältä (klik). Koodi voimassa tiistaina 7.5.2019 joten ole nopea!

Tuotteet ovat 7.5 alkaen muutoinkin -20% hintaan, joten koodillani saatte mahtavan lisäalennuksen tuohon lisäksi! Minun ehdoton lemppari tältä sarjalta on tämä unipesä.

 

Onko teillä kotona unipesä käytössä? Miten teidän kuukauden ikäiset nukkuu? Mielenkiinnolla kuulisin myös teidän kokemuksianne <3 🙂

Ihanaa viikkoa kaikille <3

 

-ANNAKOO

 

Löydät minut myös:

ig: anna.korhonen

facebook: ANNAKOO.BLOGI

 

Voit myös pitää tästä

3 comments

  1. Hei! Miten jaksat vauva-arjessa kun heräät noin aikaisin? (kun vauva kuitenkin syö yöllä) Mietin kun itse en aiemmin laittanut edes herätystä vaan nukuin niin kauan kuin vauvakin ja nyt sitten vähitellen laittanut johonkin klo kymppiin herätystä 😀

    1. Hyvin jaksoin, menin aina itse jo 21 jälkeen nukkumaan niin unta kertyy herätyksineen lähes 8 h 🙂 Nykyään unirytmit muuttuneet pojan kasvaessa ja nyttenkin me herätään koko perhe aina kuuden aikoihin, mutta toki Robbe ottaa sitten aamulla pesujen ja ruokailun jälkeen aamu-unet 🙂
      Nuku vaan, jos saat nukuttua! <3 Mä olen aina ollut tällainen aamuvirkku 😀 Heräisin varmaan viimeistään kasilta vaikka vauva ei olisi herättämässä 🙂

      Ihanaa kesää <3

  2. Nojoo totta.. Jep toiset on aamuvirkkuja :D! Aivan eli et laita herätystä tavallaan tarkoituksella nuin aikasin! Oispa kyllä ihana herätä tolleen hyvissä ajoin mut se tietäisi sitten muuten rytmin muutosta itsellä.. Kiitos samoin! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *